• BIST 9752.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Yeşilyurt Belediye Meclisi’nde Komisyonlar Yeniden Belirlendi

Yeşilyurt Belediye Meclisi’nde Komisyonlar Yeniden Belirlendi
Yeşilyurt Belediye Meclisi, nisan ayının son toplantısında birinci ve ikinci başkanvekilleri, encümen üyeleri, asıl ve yedek katip üyeler ile ihtisas komisyonlarının...

Yeşilyurt Belediye Meclisi, nisan ayının son toplantısında birinci ve ikinci başkanvekilleri, encümen üyeleri, asıl ve yedek katip üyeler ile ihtisas komisyonlarının seçimini yaptı.

MAŞTİ karşısındaki Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda Başkan Vekili Ramazan Yakıcı Başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında öncelikle 5 Nisan 2016 tarihli toplantıda alınan karar özeti oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda şehitlerin üzüntüsü hakim oldu. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlar sırasında, aynı zamanda bomba imha uzmanı olan Malatya'nın Doğanşehir ilçe nüfusuna kayıtlı Şehit Polis Memuru Salih Taç için taziye dileklerini iletti. Yakıcı, "Son dönemlerde gelen şehit haberleri hepimizin yüreğini dağlıyor. Malatyalı polis kardeşimiz Salih Taç operasyonlar sırasında şehitlik mertebesine ulaştı. Bugüne kadar bu kutsal vatan toprakları uğruna canını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun. Milletimizin başı sağ olsun, gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum" şeklinde konuştu.

Meclisin ikinci oturumunda 1. ve 2. meclis başkan vekili seçimi, 2 asıl 2 yedek katip üyelerin seçimi, ihtisas komisyonu üyelerinin seçimi, encümen üyeleri seçimi yapıldı. Belediye Meclisi'nde üç yıl boyunca görev yapacak olan meclis başkanvekilleri, iki asıl, iki yedek meclis katip üyesinin seçimi 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 19. maddesi uyarınca gizli oylama ile yapılırken, ihtisas komisyonlarının üye seçimleri ise 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 24. maddesi uyarınca açık oylama ile belirlendi. Yapılan gizli oylama sonucunda Meclis 1. Başkan Vekilliğine 26 oyla Ramazan Yakıcı, Meclis 2. Başkan Vekilliğine 26 oyla Sadin Şahin seçildi. 2 asıl, 2 Yedek Meclis Katip Üyeliğini belirleyen gizli oylama neticesinde asıl üyeliğe 26 Oyla Abdulkadir Eyidemir ile 25 oyla Bekir Karakuş seçilirken, yedek üyeliğe ise 27 oyla Ümit Dağılmışgül, 26 oyla Kadircan Esen seçildi. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 33. maddesi uyarınca gizli oylama ile yapılan Encümen Üyeliğine 23 oyla Salih Urfalı, 22 oyla Ramazan Yakıcı, 21 oyla Nurettin Karaaslan seçildi.

İHTİSAS KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Açık oylama ve oy çokluğu ile seçilen Meclis İhtisas Komisyon üyelikleri de şu isimlerden oluştu. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri, Cercis Taşdemir, Hikmet Tutlu, Ali Palancı, Şükran Gönültaş, Osman Çoşkun. İmar Komisyonu Üyeleri, Ramazan Acar, Mehmet Çınar, Şahin Özer, Bekir Karakuş, Kadircan Esen. Meslek Odaları ve Sivil Toplum Komisyonu Üyeleri, A.Kadir Eyidemir, Ali Palancı, Dursun Cumali Sucu, Seydi Karakuş, Aliseydi Ünlü. Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu Üyeleri, Hüseyin Selçuk, Ramazan Çetin, Murat Karapınar, Ramazan Maden, Aliseydi Ünlü. Kadın ve Aile Komisyonu Üyeleri, Zühal Dişer, Şükran Gönültaş, Ümit Dağılmışgül, Nurettin Durmaz, Meltem Kavuk. Eğitim Komisyon Üyeleri, Cercis Taşdemir, Sadin Şahin, Ramazan Maden, Şükran Gönültaş, A.Kadir Eyidemir. Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri, Dursun Cumali Sucu, Hikmet Tutlu, Ali Palancı, Mehmet Özen, Murat Karapınar. Hukuk İhtisas Komisyonu Üyeleri, Ramazan Acar, Zuhal Dişer, Cercis Taşdemir, Ramazan Yakıcı, Şükran Gönültaş.

TEK MADDE İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Çilesiz Mahallesi 5556 ada 2 nolu parselde trafo yeri ayrılması yönünde hazırlatılan imar planı tadilatı talebi hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi 5393 sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi gereğince Mayıs ayı toplantısında görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi. İnönü Üniversitesi İktisat Tarihi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahim Fahimi Aydın ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zeki İzğöer tarafından oluşturulan "Osmanlı Arşiv" çalışmasında Yeşilyurt ilçesinin de yer almasına yönelik gelen teklif Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Osmanlı eserlerinin yer alacağı arşivde Yeşilyurt ilçesinin tarihi yerleri, evleri, gelenekleri ve kültüründen bazı örneklerde yer alacak.

EVİ YANAN VATANDAŞA YARDIM

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2015 yılının Kasım ayında Cemal Gürsel Mahallesi'nde tüp gaz patlaması sonucunda 85 yaşındaki Hacı Kaya'yı yitiren ve evi yanan Aziz Kaya'ya yardım eli uzattı. Çıkan yangında evi kullanılamaz hale gelen ve ekonomik sıkıntılar çeken Aziz Kaya'nın yaptığı başvuruyu görüşen Belediye Meclisi, mağdur durumda olan bu vatandaşın taleplerin yerine getirilmesine karar verdi.

Nisan ayı çalışmalarını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı 3 Mayıs 2016 Salı günü saat 14.00'te MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binasının Toplantı Salonu'nda yapılacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim