• BIST 9724.46
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Yeşiltepe Halkının Hırsız İsyanı

Yeşiltepe Halkının Hırsız İsyanı
Eskişehir'in Yeşiltepe Mahallesi sakinleri, her gün cadde ve sokaklarında yaşanan hırsızlık olaylarına karşı hiçbir tedbir ve güvenlik alınmadığını...

Eskişehir'in Yeşiltepe Mahallesi sakinleri, her gün cadde ve sokaklarında yaşanan hırsızlık olaylarına karşı hiçbir tedbir ve güvenlik alınmadığını iddia ederek "İlgililerin üzerilerine düşen görevi yerine getirerek canımızın ve malımızın korunmasını istiyoruz" dediler.

Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Açıkgöz ve mahalle sakinleri, yaşanan hırsızlıklara karşı veryansın etti. Çıkan izne rağmen mahallerine güvenlik kamerası ve mobeselerin aylardır takılmadığını söyleyen vatandaşlar, "İlla birimizin canına bir zarar gelince mi sesimizi duyacaksınız" diyerek isyan etti.

İZİN VAR İCRAAT YOK

Muhtar Meryem Açıkgöz, geçtiğimiz ekim ayında Sinan Alaağaç İlköğretim Okulu'nda Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan Huzur Toplantısında mobese kamera ihtiyaçlarının olduğunu yetkililere ilettiklerini belirtti. Toplantının ertesi günü görevlendirilen birkaç kişinin mahalleye gelerek mobese kamera konulacak olan bazı noktaları tespit ettiğini anlatan Açıkgöz, "15 gün içerisinde kameraların takılacağını söyleyip gittiler. Daha sonra ne gelip kameralar takıldı ne de bizimle ilgilenen oldu. Mahallede hırsızlık olmayan bir gün geçirmiyoruz. Gündüz, gece evlere dükkânlara giriliyor. Kapı önlerindeki arabalar çalınıyor. Mahallenin hiçbir noktasında kamera yok. Öncelikle muhtarlığın önüne bir kamera istiyoruz. Burası 30 bin nüfusu olan bir mahalle, ancak ne can ne de mal güvenliğimiz yok."

SOKAK AYDINLATMALARI DA ÇALIŞMIYOR

Kameraların olmamasıyla birlikte mahalledeki bazı sokaklarda aydınlatma direklerinin de arızalı olduğunun altını çizen Açıkgöz, sorun ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Geceleri zifir karanlık. Sıkıntılı bir bölgede yaşıyoruz . Aydınlatmaları düzeltin diye defalarca talep ettik ancak OEDAŞ" da ilgilenmiyor. Kentin merkezi ışıl ışıl her yeri kameralarla izleniyor, ancak Yeşiltepe sanki bir Teksas. Hiç kimselere sesimizi duyuramıyoruz. En azından akşamları bir ekip dolansın sokaklarda diye talebimiz oldu. Bir ekip gönderdiler, o ekip de bütün gün kahvede oturuyor. Gerekçeleri de devletin kendilerine ölçülü yakıt vermesiymiş. O devletin görevi bizim canımızı ve malımızı korumak değil mi? Ben bu mahallenin idari amiri olarak buraya bir polis getirtemiyorken sıradan vatandaş nasıl getirsin? Hırsızlık Yeşiltepe'yi talan etti" dedi.

YABANCILAR AKIN EDİYOR

Yabancı uyruklu kişilerin mahalleye akın ettiğini, bu kişilerin de mahallede büyük sıkıntılara sebep olduğunu ifade eden Açıkgöz, "Parklarda sigara içilmesinin yasaklandığı bir dönemde alkol alanlara ses çıkarılmıyor. Burada bir karakolumuz vardı, onu da kaldırdılar. Mahalleye inanılmaz bir yabancı akını var. Suriye, Irak ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen yabancıları ben kayıt yapamıyorum, çünkü sistem buna müsaade etmiyor. Ve mahalle halkımız çok sorun yaşıyor. İmar gelene kadar ciddi sıkıntı yaşayacağız. Artık sabrımız taştı. İlla birimizin canı mı yanmalı? Artık huzurla uyuyamıyoruz. Acaba nerede ne olay oldu nereden ne haber alacağız diye. Biz bizlere verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Bu mahalleye hem ışıklandırma hem de mobese onayı çıktı. Hani nerede? Neden yapılmıyor? Bunlara yanıt istiyoruz. Kim ve neden yapılmıyor artık açıklansın: Yeşiltepe ayakta. 30 bin vatandaş hala ayaktayız. Burada yaşıyoruz burayı hiç sayamazsınız" şeklinde konuştu.

TEK DOSTUMUZ BELEDİYE

Açıkgöz son olarak "Bugüne kadar Yeşiltepe Mahallesi ile ilgilenen tek kişi Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç oldu. Tepebaşı Belediyesi'nden şuana kadar bir kere bile hayır cevabı almadık. Emniyet ve OEDAŞ'ın da kendi üzerilerine düşen görevi yerine getirmesini, canımızın ve malımızın korunmasını istiyoruz" diye belirtti.

Yeşiltepe Halkının Hırsız İsyanı

Yeşiltepe Halkının Hırsız İsyanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim