• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Yeşilırmak üzerine 310 metrelik köprü

Yeşilırmak üzerine 310 metrelik köprü
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çarşamba'da 310 metre ile ilçenin en uzun köprüsünü yapmak için çalışmalara başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çarşamba'da 310 metre ile ilçenin en uzun köprüsünü yapmak için çalışmalara başladı. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Halkımız istiyor, biz gerçekleştiriyoruz" dedi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde birçok mahalleyi birbirine bağlayacak olan ilçenin en uzun köprü inşaatının çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi 2014 yılından bugüne kadar Çarşamba ilçesine toplamda 55 milyon yatırım gerçekleştirirken, halkın ve bölgenin ihtiyaçlarının giderilmesi için yeni projelere devam ediyor.

Yeşilırmak üzerinden birçok mahallenin bağlantı yollarının kopuk olması üzerine, halktan gelen yoğun talep ve bölgedeki, ticari, sosyal durumlarda göz önüne alınarak 310 metre boyunda ilçenin en uzun köprü inşaatı start aldı. En son 210 metre uzunluğunda Hacılıçay Köprüsü'nü tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Yukarı Dikencik, Aşağı Dikencik, Yeni Köseli, Ovacık ve Kiraz Bucağı Mahalleleri ile Köklük Mahallesi çevresindeki Kumarlı, Kaydan, Uluköy, Akçaltı ve Karacalı Mahalleleri arasındaki ulaşım sorunu gidermişti.

İlçenin en uzun köprüsü yapımı devam ediyor

Bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda Çarşamba ilçesine yatırımlarını sürdüren ve vakit kaybetmeden yeni bir projeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, 310 metre ile ilçenin en uzun köprüsünü yapmak için kolları sıvadı. 10 metre genişliğinde ve yaklaşık 7 milyon TL'ye mal olacak Yeşilırmak üzerine Kumtepe ve Hürriyet Mahalleleri ana ulaşım yolu bağlantı köprüsü yapımı hızla devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Yılmaz, köprünün bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete girmesinin planlandığını söyledi. Çarşamba'nın en uzun köprüsünün şuan yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, "Köprülerin uzunlukları, genişliklerinden ziyade bizim için sağlayacağı faydalar çok önemli. Hacılıçay Köprüsü'nü yaparak vatandaşlarımızın büyük bir ulaşım sıkıntısını gidermiştik. Proje tamamlandığında Hürriyet, Kumtepe ve civardaki köyler karşıdan karşıya geçme imkânı oluşmasıyla, vatandaşımız Darboğaz'a kadar gidip karşıdan karşıya geçmek zorunda kalmayacak. İktisaden mal ve ticaretlerini birbirlerine daha rahat aktarabilecekler. İnşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Halkımız istiyor, biz gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımızın taleplerinin hepsini değerlendirmeye alıyoruz. Teknik birimimiz incelemelerini yapıyor, şartlar uygunsa hemen gerçekleştiriliyor. Çarşamba halkımıza bu köprüde armağan olsun" dedi.

Başkan Yılmaz, daha sonra bölgede incelemelerini sürdürdü.

Yeşilırmak üzerine 310 metrelik köprü

Yeşilırmak üzerine 310 metrelik köprü

Yeşilırmak üzerine 310 metrelik köprü

Yeşilırmak üzerine 310 metrelik köprü

Yeşilırmak üzerine 310 metrelik köprü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim