• BIST 9479.97
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Yeşilçamın unutulmaz Baldız filmi

Yeşilçamın unutulmaz Baldız filmi
Yeşilçamın unutulmaz filmleri arasında yerini alan 1975 yapımı bir filmdir Baldız.

 

 

Yeşilçamın unutulmaz filmleri arasında yerini alan 1975 yapımı bir filmdir Baldız. Kadir İnanır ve Müjde Ar’ın başröllerini paylaştığı film, zamanın sinema salonlarında yoğun ilgi görmüştür.  Günümüzde hala izlenen ve ilgi gören filmin konusuna kısaca değinelim.  Hasan adında bir işçi olarak Almanya’ya çalışmaya giden Kadir İnanır, uzun bir çalışmanın ardından köyüne tekrar dönüş yapar. Hasan’ın evlenmesi gerektiğini düşünen babası ise çoktan zemini hazırlamıştır. Hasan’ı , köyün ağasının kızı ile sözlendirir ve iki baba arasında gayriresmi imza atılır.

Hasan’ın bu durumdan haberi yoktur ve ancak köye geldiği zaman öğrenir. Durumun şokunu http://www.vegacd.com/getir/fantazi-hikayeleri/ üzerinden atamayan Hasan, ilk kez göreceği nişanlısının evine yemeğe gider. İki aile büyüklerinin de yemekte olduğu gece, Hasan Müjde Ar’ı nişanlısı sanar ve sevinir.  Naciye aslında Hasan’ın baldızıdır. Hasan bunu çok geçmeden öğrense bile, Naciye’den uzaklaşmamak için babasının sözünü dinler. Hasan ile ağanın kilolu kızı evlenirler. Hasan’ın aklı devamlı baldızı Naciye’de dir. Nasıl yapacağını, ne yapacağını bilmese de baldızını ağzı sulanarak izler.  Baldızı ile arasında aşk olmasının imkansız olmayacağını düşünen Hasan, bir piknik gününde Naciye’yi ayartmaya çalışır. Kadir İnanır’a hangi kadın karşı koyabilmiş ki baldızı koyabilsin. Baldızı bu ilişkiyi istemez ama yakışıklı Hasan fırsatını bulup, Naciye’yi gözlerden uzak bir çalının altına çağrır. Naciye ensest http://www.vegacd.com/getir/ensest-hikaye/ ilişkiye karşı koymaya çalışsa da durum kaçınılmazdır ve Hasan golü atar.

Mutlulukla sırtını yere atan Hasan sonunda istediğini yapmıştır ve bu ilişki http://www.vegacd.com/ onu mutlu etmiştir. Yakın zamanda tekrar düzenlenerek beyaz perdeye aktarılması beklenilen Baldız filmi, belki de Türk sinemasında ilk kez ensest yaşanan ilişki filmi olarak kayıtlara geçmiştir. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim