• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Yeşilçam Atmosferi Bu Kafede Yeniden Canlanıyor

Yeşilçam Atmosferi Bu Kafede Yeniden Canlanıyor
Eskişehir'de yeni açılan ve Yeşilçam'ın unutulmaz atmosferini canlandırılan bir kafe, uzun yıllar bu sektörde hizmet veren eski aktörlerin uğrak mekanı...

Eskişehir'de yeni açılan ve Yeşilçam'ın unutulmaz atmosferini canlandırılan bir kafe, uzun yıllar bu sektörde hizmet veren eski aktörlerin uğrak mekanı haline geldi.

Taşbaşı Çarşısı mevkiine açılan kafenin iç mekan duvarlarını Yeşilçam oyuncularının siyah-beyaz fotoğrafları süslüyor. Kemal Sunal'dan Türkan Şoray'a, Ayhan Işık'tan Münir Özkul'a kadar asılı olan ünlülerin renksiz fotoğrafları, müşterilerin Yeşilçam ruhuyla adeta yeniden renklenip can buluyor. Sürekli Yeşilçam filmlerinin müziklerinin de dinletildiği kafe, açılışının üstünden kısa bir süre geçmesine rağmen vatandaşların beğenisini kazanmayı başarmış durumda. Eskişehir'de yaşayıp Yeşilçam'a yıllarını vermiş oyuncular ise, burada toplanarak adeta eski günlerini yeniden yaşayıp, genç nesillerle tecrübelerini paylaşıyor.

"BURAYI YEŞİLÇAM KAHVESİ YAPACAĞIZ"

Yeşilçam'da 30'dan fazla filmde hem oyuncu hem de yapımcı olarak görev alan Eskişehirli Erdoğan Çakıcı, bu kafeye gelerek genç nesillere Yeşilçam'ı anlattıklarını söyledi. Bu kafeyi, "Yeşilçam'ın Kahvesi" yapmak istediklerini aktaran Çakıcı, "Ben Eskişehir'in ilk aktörüyüm. Cüneyt Arkın'ı götüren, Türkan Şoray'ı oynatan benim. Abim ve ben Çam Film Şirketi'nin sahibiydik. Abim rahmetli olunca ben Eskişehir'e döndüm. Burada çekilen dizilerde oynuyorum. Bizim eski yaşıtlar olarak buraya gelip, Yeşilçam'ı anlatıyoruz. Burası zaten merkezi bir yerde. Burayı da eski Yeşilçam kahvesi yapacağız. Buraya, Eskişehir'de Yeşilçam'ı taşıyacağız. Ben de bir eski Yeşilçam'lı olarak burada nostaljiyi yaşatalım istiyoruz" dedi.

"YEŞİLÇAM'I ANLATAN PEK MEKAN YOK, BİZ BURAYI GELİŞTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Doksanlı yıllarda tiyatroculuk yapan ve Yeşilçam'da oyuncu, yönetmen ve senaristlik gibi birçok farklı rolde görev alan Ergün Kıran da, Eskişehir'de Yeşilçam ruhunu canlandıran mekanların bulunmadığını söyledi. Kıran, "Burası yeni açılan bir mekan. Buraya ilk geldiğimizde çok beğendik, Yeşilçam atmosferini hissettik. Resimler ve müziklerden etkilendik. Sonra yavaş yavaş buluşmaya başladık. Yeşilçam oyuncuları ile bir araya gelerek hem nostaljik bir keyif yapıyoruz, hemde değişik bir tat alıyoruz. Burası, Eskişehir'de de yeni bir yer, Eskişehir'de Yeşilçam'ı anlatan pek bir mekan yok. Burayı yavaş yavaş geliştirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

"YEŞİLÇAM TUTKUSUNU YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Kafenin sahibi olan Barış Saadettin Ekici ise, Yeşilçam ruhunun geçlerde azalmaya başladığını, bu duyguyu yeniden canlandırmak için böyle bir şey yaptıklarını söyledi. Ekici, "Büyüklerimizden gelen bu kahve pişirme yöntemini Eskişehir'e getirmek istedik. Yeşilçam tutkusu, yeni nesil gençler de biraz azaldı. Biz de bunu devam ettirmek ve canlandırmak istedik. Burada Yeşilçam şarkıları çalıyoruz. Yeşilçam'daki bütün aktörlerin resimlerini elimizden geldiğince dükkanımıza sergilemeye çalışıyoruz. Buraya gelenler, burada sıcak bir ortamda olduklarını söylüyorlar. Bizde bundan memnun oluyoruz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Dükkanın tamamı Yeşilçam ile dolu ama sadece tabelasını değiştirip, "Yeşilçam Kumda Kahve" olacak. Onu da en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

Yeşilçam Atmosferi Bu Kafede Yeniden Canlanıyor

Yeşilçam Atmosferi Bu Kafede Yeniden Canlanıyor

Yeşilçam Atmosferi Bu Kafede Yeniden Canlanıyor

Yeşilçam Atmosferi Bu Kafede Yeniden Canlanıyor

Yeşilçam Atmosferi Bu Kafede Yeniden Canlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim