• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yeşilay’dan Muhtarlara Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi

Yeşilay’dan Muhtarlara Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi
Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından, daha önceki yıllarda başlatılan ve rehber öğretmenlerin eğitildiği TBM TİP-1 Projesi'nden sonra, TBM TİP-2 Projesi...

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından, daha önceki yıllarda başlatılan ve rehber öğretmenlerin eğitildiği TBM TİP-1 Projesi'nden sonra, TBM TİP-2 Projesi de Ankara ve ilçelerinde hayata geçirildi.

Halk Eğitim kursiyerleri, okul hizmetlileri, kantin görevlileri, servis şoförleri, öğrenci velileri, din görevlileri ve muhtarları da içine alan, bağımlılıkla mücadele seminerleri, Yeşilay Ankara Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında, eşzamanlı olarak başlatıldı.

İlk kez Beypazarı ilçesinde düzenlenen seminerlere muhtarlar davet edilerek, bağımlılıkla mücadelede neler yapılması gerektiği ve nasıl mücadele edileceği, slaytlı sunumlar ve bilgilendirme broşürleri desteği ile daha önce bu eğitimi alan rehber öğretmenler tarafından gerçekleştirildi.

MUHTARLAR VE CAMİ DİN GÖREVLİLERİ HALKA YOL GÖSTERECEK

Konu ile bilgi veren Yeşilay Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, "Projemizin birinci etabını daha önce gerçekleştirmiş ve 2 bin 150 öğretmene bu eğitimi sağlamıştık. TİP-2 Projesi ile halkın tüm kesimine bu eğitimleri vermeyi amaçlıyoruz. Bugün, Muhtarlarımıza bu semineri başlattık. Bildiğiniz gibi muhtarlarımız ve camilerdeki din görevlilerimiz, daima halkla iç içe olan, onlara yol gösteren, dertlerine koşan değerli görevlilerimizdir. Bu nedenle, vatandaşlarımızın, bağımlılık konusunda muhtarlardan yardım alabileceğini düşünerek, bu projeye onları da dahil ettik. Gördüğümüz kadarıyla ilgi çok büyük. Türkiye çapında düzenlenen bu seminerler, inşallah halkımızın desteğiyle amacına ulaşacaktır. Milli Eğitim camiasına ve bu projeye ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. Toprak, basının, bu konulara daha çok yer vererek, farkındalık oluşturmada daha duyarlı olacağından ümitli olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim