• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Yeşilay’dan Destek Çağrısı

Yeşilay’dan Destek Çağrısı
Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında bir araya gelen Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Gaziantep Şubesi, üyeleri, hey yıl 2 milyon 500 bin insanın alkole bağlı...

Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında bir araya gelen Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Gaziantep Şubesi, üyeleri, hey yıl 2 milyon 500 bin insanın alkole bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Teknolojinin de artık bağımlılık haline gelmeye başlandığının belirtildiği etkinlikte, "Teknolojiye bağlan ama, bağımlı olma" pankartı ilgi gördü.

Gaziantep Yeşilay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tamer, Kırkayak Parkı'nda yaptığı basın açıklamasında, bağımlılık ile

mücadele konusunda, toplumun her kesiminden destek beklediklerini söyledi.

Tamer, "Her türlü bağımlılıkla mücadele eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti ülkemizin en eski kuruluşlarından biridir. 5 Mart 1920 de kurulan ve 96 yıldır hizmet veren Yeşilay Cemiyeti, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılıkları gibi sadece ülkemizi değil tüm insanlığı tehdit eden insan hayatına olumsuz etkileyen ve ölüme sebebiyet veren problemlere karşı bilgilendirme duyarlılık oluşturmak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bilmemiz gerekiyor ki hem bağımlılıkların oranı hem de çeşidi her geçen gün artıyor. Farklı bağımlılıklar tanımaya başlıyoruz. En eski bağımlılıklar alkol ve tütün ürünleri. İnsanoğlu daha sonra değişik maddeler ile tanıştı, bunların bir kısmı doğal bir kısmını da sentetik uyuşturucular. Uyuşturucu maddeler insan sağlığını ve sosyal yaşamı tehdit etmeye başladı. Son dönemlerde teknoloji bağımlılığı da arttı. Özellikle çocukların ve gençlerin teknolojik aletlerin sınırsız kullanımı ile ilgili sorunları var. Modern yaşam biçimi sıradan görünen davranışlarımızın bağımlılığa dönüşmesine sebebiyet veriyor. Tıbben giderek sayısı artan bağımlılıklara karşı daha fazla biçimlenme ve çaba gerektiği tartışmasız bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır" dedi.

Yeşilay Cemiyeti'nin başlangıçta alkol bağımlılığı noktasında bir amaçla yola çıktığını belirten Tamer, "Yeşilay şuanda insan hayatını, insan sağlığını ve toplumun huzurunu tehdit eden her türlü bağımlılıkla mücadele ediyor. Gaziantep'de son dört buçuk yıldır çalışmalar yapan Yeşilay Gaziantep Şubemiz, öğretmenlerden, öğrencilere, sivil toplum kuruluşlarından, resmi birçok kuruluşa kadar, bilgilendirme faaliyetlerini sürdürmektedir. Özellikle Türkiye bağımlılıkla mücadele programı çerçevesinde yıl içinde sivil toplum kuruluşları, okul aile birlikleri, İmamlar, Basın Yayın kuruluşları gibi birçok farklı kesime ulaşarak mücadelemize herkesin omuz vermesi için çabalarımız sürecektir. Yaptığımız çalışmalarda desteklerini esirgemeyen başta Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde daha fazla işbirliği ile bağımlılıklara karşı daha organize bir çalışmayı hep birlikte sürdürebileceğimizi de belirterek ülkemiz ve İnsanlık adına bu mücadeleye herkesin omuz vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Yeşilay’dan Destek Çağrısı

Yeşilay’dan Destek Çağrısı

Yeşilay’dan Destek Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim