• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Yeşilay Eğitime Önem Veriyor

Yeşilay Eğitime Önem Veriyor
Yeşilay Amasya Şubesi Başkanı Halis Büyükbayraktar, "Kişi bağımlı olduktan sonra problemi çözmek, hem çok zaman alması, hem gayri-ekonomik olması...

Yeşilay Amasya Şubesi Başkanı Halis Büyükbayraktar, "Kişi bağımlı olduktan sonra problemi çözmek, hem çok zaman alması, hem gayri-ekonomik olması hem de kayıpların birçoğunun telafi edilmemesi adına oldukça zordur" dedi.

İstanbul'da 1920'li yıllarda işgal güçlerinin uyuşturucu maddelerin ve zararlı alışkanlıkların tuzağına çekmeye çalışan sinsi oyununun bertaraf etmek için Prof. Dr. Mazhar Uzman tarafından kurulan Yeşilay'ın 95 yılı aşkın süredir faaliyetlerine devam ettiğini, Amasya'da yaklaşık 15 yıldır aktif çalışmalarda bulunduklarını belirten Yeşilay Amasya Şubesi Başkanı Büyükbayraktar, "Şubemiz yurdumuzda kültürel kalkınma içinde sigara, alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanımını en az miktara indirme misyonunu tanıtım, eğitim, bilinçlendirme çalışmalarını olumsuz koşul ve güçlüklere rağmen heyecanını hiç yitirmeden sürdürmektedir. Geleceğimizin aydınlık dünyası için karanlıklardan, zararlı alışkanlıklardan ve bağımlılıktan nesillerimizi korumanın bir görev ve sorumluluk olmaktan öte bir zorunluluk olduğu bilincini taşıyan üyelerimizle bu ateşi Amasya'da hiç söndürmemek üzere canlı tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yeşilay'ın bireylerin bağımlılıktan doğacak problemlerini öngörerek riskler konusunda gençleri eğitim, bilgilendirme ve rehberlik yapmak suretiyle toplumsal hekimlik işlevini ve yerine getirdiklerine değinen Büyükbayraktar, "Çünkü kişi bağımlı olduktan sonra problemi çözmek hem zaman alması, hem gayri-ekonomik olması hem de kayıpların birçoğunun telafi edilmemesi adına oldukça zordur. Eğitim yoluyla ön bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz ki uzatılanı baştan reddetsin. Eğitim, konferans etkinlikleri, görsel sanatlar, tiyatro faaliyetleri, şiir dinletileri, karikatür, resim, şiir sergileri, yarışmalar, birebir bilgilendirme stant faaliyetleri Yeşilay'ın çalışmalarını kapsamaktadır" şeklinde konuştu.

Yeşilay Eğitime Önem Veriyor

Yeşilay Eğitime Önem Veriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim