• BIST 9547.11
  • Altın 2489.554
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.7991
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Yeşil Artvin Derneği’nden Rize İdari Mahkemesi’ne ’Cerattepe’ Başvurusu

Yeşil Artvin Derneği’nden Rize İdari Mahkemesi’ne ’Cerattepe’ Başvurusu
Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda ilgili firma tarafından işletilmesi planlanan Cerattepe Bakır Madeni sahasına giden yolun jandarma ekipleri tarafından ulaşıma...

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda ilgili firma tarafından işletilmesi planlanan Cerattepe Bakır Madeni sahasına giden yolun jandarma ekipleri tarafından ulaşıma açılması ile iş makinelerinin geçişinin sağlanmasının ardından, Yeşil Artvin Derneği avukatlarından Bedrettin Kalın, Rize İdari Mahkemesi'ne gelerek yürütmeyi durdurma talebinde bulundu.

Rize İdare Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Özgün ile görüşen Avukat Bedrettin Kalın "Cerattepe'de maden işletmeciliği ile ilgili süren bir proje var. Bu proje kapsamında son 2-3 gündür Artvin'de yaşanan olaylar var. Karadeniz sahilinden gelen güvenlik güçlerinin oluşturduğu yoğun bir güç birikimi vardı. Cerattepe'ye kanunsuz olarak çıkma girişiminde bulundular. Maden şirketine eşlik ederek iş makineleri ve konteynerleri çıkartma çabasında bulundular. Bu yasa dışı girişime karşı biz de Artvinliler olarak 3 gündür mücadele ediyoruz" dedi.

Çok sayıda gaz bombasının yanı sıra plastik mermi kullanıldığını da iddia eden Kalın "Çok sayıda insanlar yaralandılar. Daha da ileri giderek kritik hale gelecek olan toplumsal olayları önlemek üzere Rize İdare Mahkemesi'nde açmış olduğumuz dava çerçevesinde yürütmeyi durdurma talebimizin bir kez daha düşünülmesi için mahkemeye bu taleplerimizi ilettik" diye konuştu.

Olumlu kararın çıkmasıyla maden şirketinin dahi rahatlayacağını düşündüğünü dile getiren Kalın "Umut ediyoruz ki olumlu bir karar çıkarsa şuanda bütün Türkiye'nin izlemekte olduğu bu sıkıntılı durum bir anda yumuşayabilir. Bu Artvin'i yöneten idareciler açısından olumlu bir gelişme olur. Artvin halkı biraz rahatlamış olur. Maden şirketinin bile rahatlayacağını düşünüyorum. Çünkü bu karmaşada bir maden çıkarmanın mümkün olmayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim