• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Yeryüzünde Yerinden Edilenler BEÜ’de Anlatıldı

Yeryüzünde Yerinden Edilenler BEÜ’de Anlatıldı
Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Havva Sula Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde "Yeryüzünde Yerinden Edilenler"...

Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Havva Sula Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde "Yeryüzünde Yerinden Edilenler" başlıklı bir konferans verdi.

Konferansa BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer, BEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, Prof. Dr. Hamza Çeştepe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, akademik ve idari personel, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Dünyanın pek çok yerinde vatanlarını geride bırakarak başka yerlerde yaşamaya zorlanan insanların bulunduğunu söyleyen Dr. Sula: "Mülteci denilince aklımıza ilk olarak Suriyeli insanlar geliyor. Fakat maalesef dünyanın dört bir yanında evlerinden ayrılmak zorunda bırakılan, zor hayat koşullarıyla mücadele eden milyonlarca mülteci yaşıyor ve bu mültecilerin pek çoğu özellikle de çocuklar bu hayat mücadelesini kaybediyor. Türkiye Dünya üzerinde mültecilere kucak açan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bizler Yeryüzü Doktorları ekibi olarak mülteci kamplarına giderek sağlık hizmeti desteği, psiko-sosyal destek ya da maddi manevi her türlü desteği imkânlarımız dâhilinde sağlamaya çalışıyoruz. Gittiğimiz yerlerde sağlık merkezleri kuruyoruz. Amacımız bu merkezlerin sürekliliğini sağlamaktır" dedi. Dr. Havva Sula'nın sunum yaptığı sırada gittiği kamplarda çektiği mülteci fotoğrafları konferansa katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Konferans sonunda BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu Dr. Havva Sula'ya verdiği konferans anısına plaket takdim etti.

Program sonrasında Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Üniversite Konuk Evi'nde Dr. Havva Sula'yı ağırlamaktan memnun olduğunu belirterek çeşitli hediyeler takdim etti.

Yeryüzünde Yerinden Edilenler BEÜ’de Anlatıldı

Yeryüzünde Yerinden Edilenler BEÜ’de Anlatıldı

Yeryüzünde Yerinden Edilenler BEÜ’de Anlatıldı

Yeryüzünde Yerinden Edilenler BEÜ’de Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim