• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Yerli Ve Yabancı Bilim Adamlarından Türk Bayraklı Mesaj

Yerli Ve Yabancı Bilim Adamlarından Türk Bayraklı Mesaj
İzmir'de yerli ve yabancı bilim adamlarının katılımıyla düzenlenen MSRM Kongresi'nde, yabancı bilim adamları 23 Nisan dolayısıyla ellerine Türk bayraklarını...

İzmir'de yerli ve yabancı bilim adamlarının katılımıyla düzenlenen MSRM Kongresi'nde, yabancı bilim adamları 23 Nisan dolayısıyla ellerine Türk bayraklarını alarak, koltuklarını çocuklara bıraktı.

Akdeniz Ülkeleri Üreme Tıbbı Derneği'nin 14. kez düzenlendiği "Akdeniz Ülkeleri Üreme Tıbbi Derneği Kongresi (MSRM)" Çeşme Sheraton Otel'de yerli ve yabancı bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Dört gün süren kongreye tüp bebek tedavisiyle ilgili gelişmeler ele alınarak, doğurganlık aşısı başta olmak üzere kısırlık oranındaki artışın nedenleri hakkında da değerlendirilmelerde bulunuldu. Kongrenin sonuçlarını düzenlenen basın toplantısıyla paylaşan bilim insanları, doğurganlık aşısının iddialı sonuçlar ortaya koyduğunu belirterek, gebelik oranlarını yüzde 50 artırdığına dikkat çekti.

KOLTUKLAR ÇOCUKLARIN

Kongre sonuçlarının paylaşıldığı basın toplantısında yabancı bilim adamları da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile dünyaya mesaj verdi. Kongreye katılan Dünya Kısırlık ve Tüp Bebek Derneği Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan, Akdeniz Ülkeleri Üreme Tıbbı Derneği başkanı Prof. Dr. Ioannis Messinis, Kongre Bilimsel Komite Başkanı Prof. Dr. Antonis Makrigiannakis, Akdeniz Üreme Derneği 2017 Başkanı Prof. Dr. Roy Farquarson, 2017 MSRM Başkanı Prof. Dr. Hassan Sallam, Hollanda Üreme Sağlığı Dernek Başkanı Prof. Dr. Bart Fauser ile MSRM Kongre Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Tavmergen koltuklarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türk çocuklarına bıraktı. Hollanda Üreme Sağlığı Dernek Başkanı Prof. Dr. Bart Fauser Türk bayrağını göğsünde taşıdı.

"23 NİSAN'I ÖNEMSİYORUZ"

Toplantıya başkanlık yapan Prof. Dr. Timur Gürgan, bilimin insanları birleştirdiğini ve insanlık için yeni umutlar açtığını ifade ederek, dünyanın sayılı bilim adamlarının ilk defa çocuklara koltuklarını verdiğini dile getirerek, "Türkiye'de ilk defa böyle bir şey yapıldı. Dünyanın sayılı bilim adamı yerlerini çocuklara bırakıyor. Onlara çok teşekkür ederim" dedi. Akdeniz Üreme Derneği 2017 Başkanı Roy Farquarson, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da önemsiyoruz. Çünkü bizler de gelecekte sağlıklı ve iyi bir nesil elde edebilmek, çocukların gelişimini destekleyebilmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BİLİMDE DE ÇEKİM MERKEZİ

Prof. Timur Gürgan da kişiye özel tedavisel doğurganlık aşısı konusunda yapılan çalışmaların gebeliği arttırdığını ortaya koyduğunu belirtti. İnternette doğurganlık aşısına ilişkin olumsuz yaklaşımların yer aldığını, ancak bilimsel yöntemlerin sonuçlarının sadece bilimsel kongrelerde ele alınması gerektiğini kaydeden Gürgan, Türkiye'nin bilim anlamında da önemli bir çekim merkezi haline geldiğini ifade etti. Gürgan, "Çeşitli kongreler, dünyanın sayılı kongreleri her türlü probleme rağmen yapılıyor. Gelecek sene kısırlık üzerine Antalya'da 4-8 Ekim 2017'de büyük bir kongre yapılacak. Bu da Türkiye'nin kuvvetini gösteriyor" dedi.

TÜP BEBEKTE KİŞİSEL ÖZEL TEDAVİ YÖNTEMİ

Hollanda Üreme Sağlığı Dernek Başkanı Bart Fauser ise tüp bebek tedavisinin her ülkede aynı yöntemle uygulandığını, ancak herkese aynı yöntemle yaklaşılmaması gerektiğini vurguladı. Fauser, gebe kalmak isteyen kişinin koşullarına uygun tedavilerin benimsenmesi, hastanın rahatının dikkate alınmasının önemli oluğuna dikkat çekerek, "Her yerde tüp bebek uygulanıyor ancak farklı teknikler yapılıyor. Herkese aynı yöntem uygulanmamalı. Bu yanılsamadan vazgeçilmeli. Bilakis kişiye özel tedavi geliştirilmelidir. Yan etkiler bu çerçevede dikkate alınmalı, hastanın rahatı ve maliyetler dikkate alınmalı" ifadelerini kullandı.

TERÖR BİLİM İNSANLARINI ETKİLEMİYOR

MSRM Kongre Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Tavmergen de kongreye 34 yabancı, 64 yerli bilim adamının katkı verdiğini ve 467 katılımcının yer aldığını belirtti. Tavmergen terörün küresel sorun olduğunu ancak bilim dünyasını hiçbir zaman engelleyemeyeceğini ifade ederek, "Bilim insanlarının seyahatini etkileyebiliyor. Ne mutlu ki bize böyle bir sorun yaşamadık ve hepsi davete icabet etti ve programları eksiksiz yaptık. Bu bizi hem dernek hem ülkemiz adına sevindiriyor " dedi.

YUMURTA VE SPERM SEÇİMİNDE YENİ GELİŞMELER

Bilim dünyasının artık herkesin üreme tıbbı konusunda aynı tarz tedavilerden yarar görmediğini kabul ettiğini kaydeden Tavmergen, "Embriyoloji laboratuvarlarında da bireyselleşmiş yaklaşımlar önemli. Yumurta ve sperm seçimine ilişkin yeni gelişmeler üzerine tartışıyoruz. Gebelik elde etmek çok güzel. Bu da kaliteli embriyo seçimi ile sağlanabilir ancak rahme yerleşmeyebilir. Rahim iç tabakası da çok önemli. Embriyonun genetiğine yönelik çalışmalar da var" diye konuştu.

"DOĞURGANLIK AŞISI GEBELİĞİ ARTIRIYOR"

Antonis Makrigiannakis ise doğurganlık aşısının geleceğe yönelik umut veren bir teknik olduğunu, tekniğin de en az 2-3 kez tekrarlanan ve başarısızlıkla sonuçlanan tüp bebek tedavisinin ardından uygulandığını söyledi.

KÜRESEL TERÖR VURGUSU

Derneğin ilk başkanlığını yapan Hasan Sallam da önümüzdeki yıl toplantıyı Mısır'da gerçekleştireceklerini belirterek, toplantının geleceğe ışık tutacağını belirtti. Sallam ayrıca terörden korkmayacaklarını bilim adamları olarak küresel teröre karşı çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Yerli Ve Yabancı Bilim Adamlarından Türk Bayraklı Mesaj

Yerli Ve Yabancı Bilim Adamlarından Türk Bayraklı Mesaj

Yerli Ve Yabancı Bilim Adamlarından Türk Bayraklı Mesaj

Yerli Ve Yabancı Bilim Adamlarından Türk Bayraklı Mesaj

Yerli Ve Yabancı Bilim Adamlarından Türk Bayraklı Mesaj

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim