• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

"Yerli üretimine yönelik milli duruşu Bursa'nın menfaati için kullanabiliriz"

"Yerli üretimine yönelik milli duruşu Bursa'nın menfaati için kullanabiliriz"
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin savunma alanındaki yerli üretimine yönelik milli duruşunun Bursalı...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin savunma alanındaki yerli üretimine yönelik milli duruşunun Bursalı firmalar için fırsat olabileceğini söyledi. Burkay, "Bu konuda Türkiye'de güçlü bir irade var. Firmalarımız için avantaj olan bu duruşu, Bursa sanayisinin menfaati için kullanabiliriz." dedi.

BTSO bünyesinde faaliyet gösteren Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi'nin(UHS), BTSO hizmet binasındaki toplantısına katılan İbrahim Burkay, açıklamalarda bulundu.

BTSO olarak uzay havacılık ve savunma sektörlerinde Bursa'nın söz sahibi olmasını hedeflediklerini belirten Burkay, BTSO olarak UHS kümelenmesine stratejik özelliğinden dolayı büyük önem verdiklerini kaydetti, Türkiye'nin ekonomik anlamdaki değişim ve dönüşümünü bu sektörlerdeki duruşunun belirleyeceğini vurguladı.

Doğru proje ve eylem planlarının önemine işaret eden Burkay, "Bu noktada istişare kültürüne önem veriyoruz. BTSO olarak bizim tek derdimiz, şirketlerimizin geleceğidir. Nasıl "Bursa büyürse Türkiye büyür" diyorsak, "şirketlerimiz de büyürse ülkemiz büyür" diyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin uzay havacılık savunma sektörlerine yönelik son günlerde örnek milli bir duruş sergilediğine dikkati çeken Burkay, şunları ifade etti: "Bu konuda Türkiye'de güçlü bir irade var. Firmalarımız için avantaj olan bu duruşu, Bursa sanayisinin menfaati için kullanabiliriz. 2016 yılının ilk aylarında Ankara'da Savunma Bakanlığı'na ve müsteşarlığımıza ziyaretlerimiz olacak. Uzay havacılık ve savunma sektörlerinde çalışmalarımızı daha da artıracağız. Çünkü biz şirketlerimizin potansiyeli ve gücüne inanıyoruz."

Bu yıl, BTSO Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nin inşaatına başlamayı hedeflediklerini kaydeden Burkay, Uzay Havacılık Savunma Derneği'ni kurduklarını hatırlattı. Burkay, "Savunma ve havacılık sektörlerinde yerli üretimin payını artırmayı istiyoruz. BTSO Yönetim Kurulu olarak her anlamda sektör temsilcilerimizin yanınızdayız." şeklinde konuştu.

BTSO UHS Kümelenmesi Başkanı Mustafa Hatipoğlu ise UHS kümelenmesinin 2015 yılı faaliyetleri ve 2016 yılında yapacakları eylem planlarıyla ilgili bilgi verdi.

"Yerli üretimine yönelik milli duruşu Bursa'nın menfaati için kullanabiliriz"

"Yerli üretimine yönelik milli duruşu Bursa'nın menfaati için kullanabiliriz"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim