• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

"Yerli Bant Üretimi Sektör Haline Geliyor"

"Yerli Bant Üretimi Sektör Haline Geliyor"
Nuga Bant Genel Müdürü Zinnur Zulal, müşterilerine ürün gönderen ve koli ile işi olan herkesin mutlaka paketlemek için bant kullandığını belirterek,...

Nuga Bant Genel Müdürü Zinnur Zulal, müşterilerine ürün gönderen ve koli ile işi olan herkesin mutlaka paketlemek için bant kullandığını belirterek, hemen her sektörden müşterileri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin önemli koli bandı üreticilerinden Nuga Bant Genel Müdürü Zinnur Zulal, müşterilerine ürün gönderen ve koli ile işi olan herkesin mutlaka paketlemek için bant kullandığını söyledi. Tüketici için aldığı ürün kadar ürünün ambalajı, paketlenme şekli bile artık önemli bir pazarlama araçlarından biri olarak kabul edildiğini söyleyen Zinnur Zulal; tekstil, ayakkabı, gıda ihracat ve inşaat sektöründe kullanılan panel üreticileri, toptan gıda üreticileri koli ile işi olan her firmanın ihtiyacı olan en önemli şeylerin başında "koli bantları" geldiğini bildirerek, bu sebeple geniş bir sektör yelpazesine sahip olduklarını ifade etti.

Ürün gönderimi yapan firmalar, müşterisi ile ilk iletişimi sağlayan baskılı bantların ana iş kalemlerinden birini oluşturduğunu belirten Zulal, "Zira her firma logosunu, sloganını yani tüketicisine iletmek istediği mesajı bu bantlarla iletiyor. Son tüketicinin daha çok şeffaf, renkli, kahverengi bantları tercih ediyorlar. Firmalar en çok tercih ettiği baskılı bantları hot melt tutkal teknolojisi ile üretiyoruz. Bu bantlar, kuvvetli yapışma özelliğine sahip ve istenilen metrelerde sarım yapılabiliyor" dedi.

"2016 YILINDA 1,5 MİLYON EUROLUK BİR YATIRIM PLANIMIZ VAR"

Kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen hemen her sektörden müşteri olduğunu belirten Zulal, "Türkiye'nin kendi sektöründe lider kuruluşlarına koli bandı teminini biz sağlıyoruz. Alttan baskı yapma kabiliyetine sahip Türkiye'deki 3-4 firmadan bir tanesiyiz. 2015 yılında 1 milyon 200 bin euro yatırım yaptık. Kapasitemiz 4 milyon metre kare, 2016 yılında 9 milyon metre kareye çıkartmayı hedefliyoruz. 2015 yılı dokuzuncu ay itibariyle yüzde 35 büyüdük. 2016 yılında 1,5 milyon euroluk bir yatırım planımız var" ifadelerini kullandı.

Büyük bir yatırım maliyetine katlanarak sektörün en büyük geri dönüşüm tesisini kurduklarını söyleyen Zinnur Zulal, "Kullandığımız malzemelerde havayı kirleten ve insan sağlığına zarar veren kimyasal maddeler vardı. Bunun yüzde 85'ini geri alır hale geldik, yüzde 15'i ise zaten imalatta kayboluyor dolayışı ile yüzde 100'ünü geri kazanmış oluyoruz. Çevreyi ve havayı asla kirletmiyoruz" diye konuştu.

Ayrıca, Zinnur Zulal, Nuga Bant olarak "Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'nın bant ihtiyacı kurulduğu günden bu yana karşıladıklarını da belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim