• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Yer yarıldı yerin içine girdi!

Yer yarıldı yerin içine girdi!
Üsküdar'da, kanalizasyon çalışması için belediyenin açtığı çukura düşen otomobil, büyük hasar gördü.


Üsküdar'da, kanalizasyon çalışması için belediyenin açtığı çukura düşen otomobil, büyük hasar gördü. Vatandaşların yardımıyla otomobilden çıkartılan ve tatilden evine döndüğünü söyleyen sürücü, herhangi bir uyarı tabelasının bulunmayan çukuru son anda fark ettiğini öne sürdü. Otomobili tamir ettireceklerini belirten belediye yetkilisi ise, tabelanın çocuklar tarafından kaldırıldığını, belediyenin basın müşavirliği de, sürücünün tabelaya çarparak çukura düştüğünü iddia etti.

Olay, Yavuztürk Mahallesi Kadastral Sokak üzerinde meydana geldi. Yağışlar nedeniyle arızalanan kanalizasyon borularını yenileyen belediye ekipleri, sokakta kazı çalışması başlattı. Ekipler, sokağın birçok bölgesine çukur açtı. Tatilden dönen Fetih Durmaz isimli vatandaş da, 34 TH 6189 plakalı otomobili ile sokakta ilerlemeye başladı. İddiaya göre herhangi bir uyarı levhası bulunmayan devasa çukuru son anda fark eden Durmaz, frene bastı ancak otomobil çukura düşmekten kurtulamadı. Yarısına kadar çukura gömülen otomobilde büyük hasar oluştu, sürücü Durmaz ise vatandaşların yardımıyla otomobilden çıkartıldı.

Polis ve belediye ekiplerini arayarak yardım isteyen Durmaz, basın mensuplarına başından geçenleri anlattı. Rampadan indiği sırada son anda çukuru fark ettiğini, durmak için fren yapmasına rağmen çukura düşmekten kurtulamadığını belirten Durmaz, “Yaklaşık 10 gündür memleketteydim, şimdi geliyorum, çalışmadan haberim yoktu. Gördüğünüz gibi hiçbir uyarı ve trafik işareti konulmamış. Konulan levhalar ise devrilmiş durumda. Belediye fen işlerini telefonla arıyorum ‘bana yardımcı olur musunuz? Buranın sorumlusu kim? diye, soruyorum. Görevli bayan ‘ben ne yapayım? Çukura ben mi düştüm?’ diyor. Bu kadar basiretsizlik olur mu?” diye konuştu.

Olay yerinin 50 metre yakınında başka çukur gösteren bir mahalle sakini ise, çukurların etrafında olması gereken uyarı levhalarını vatandaşların koyduğunu iddia etti.

BELEDİYE YETKİLİSİ: LEVHALARI ÇOCUKLAR KALDIRIYOR

Bu arada, olay yerine sonradan gelen ve belediye yetkilisi olduğunu söyleyen bir kişi de, uzatılan mikrofonlara, yağmurun çok yağmasından dolayı çeşitli yerlerde kanalizasyonun çöktüğünü söyledi. Yetkili, birçok yerde meydana gelen benzer arızaların giderilmesi için ekiplerin çalıştığını, uyarı tabelasının çocuklar tarafından çukurların etrafından ileri sürdü. Yetkili, "Otomobili yaptıracağız, ne yapacağız?" dedi.

Öte yandan, Üsküdar Belediyesi Basın Müşavirliği yetkilileri, sürücünün belediyenin uyarı tabelasına çarparak çukura düştüğünü iddia etti. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim