• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Yeniyer Belediye Başkanı Osman Yılmaz “Kasabamıza 8 Milyonluk Bir Yatırım Yapacağız”

Yeniyer Belediye Başkanı Osman Yılmaz “Kasabamıza 8 Milyonluk Bir Yatırım Yapacağız”
Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Yeniyer Belediye Başkanı Osman Yılmaz, beldelerine 8 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Yeniyer Belediye Başkanı Osman Yılmaz, beldelerine 8 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Yeniyer Belediye Başkanı Osman Yılmaz, beldelerine kültür ve taziye evi, güneş enerjisi ile elektrik üretim merkezi, kilit parke üretim merkezi gibi projelerini çok yakın bir zamanda hayata geçireceklerini ve bu projelerin yaklaşık maliyetinin 8 milyon lirayı bulacağını belirtti. Karakız ve Ahmetfakalı mahallelerinde altyapı sorunlarının bulunmadığını belirten Belediye Başkanı Yılmaz, "Su sorunuz yok, yol konusunda da çok büyük bir sıkıntımız yok. Belediye olarak kilit parke ve briket üretim tesisi kuruyoruz. Burada ürettiğimiz kilit parke taş ile en uzaktaki evimizin yolunu dahi parke taş ile kaplayıp vatandaşımızın ayağını çamura değdirmeyeceğiz. Ayrıca diğer belediyelerden de sipariş alıp üretim yapabileceğiz. Böylece istihdama da katkı sağlamış olacağız" dedi.

KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ KENDİMİZ ÜRECEĞİZ

Yenilenebilir enerji konusunda çalışmalarının bulunduğu ve güneş enerjisi ile elektrik üretimi yapacaklarını vurgulayan Yılmaz, " Kasabamız bulunduğu konum itibariyle oldukça yüksek bir yerde olduğu için güneş enerjisini fazlasıyla almaktadır. Bizde bu güneşten faydalanmak istiyoruz. Kuracağımız Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretim Merkezi sayesinde kendi elektriğimiz kendimiz üreteceğiz. Ürettiğimiz fazla elektriği ise TEDAŞ'a satacağız. Bu şekilde hem belediyemizin elektrik giderini düşürmüş hem de belediyemize gelir sağlayacağız. Elektriğe ödediğimiz para ile de beldemize yatırım yapma imkanı bulacağız. Bu projenin bize maliyeti yaklaşık 3,5 milyon lira olacak" diye konuştu.

Bu yıl içerisinde kültür ve taziye evi inşa edeceklerine değinen Başkan Yılmaz, "23 dönümlük bir arazi üzerine kültür evi ve içerisinde sosyal tesislerin olacağı büyük bir proje hazırladık. Her iki mahallemizde kültür salonu yaptık. Şuanda 23 dönümlük bir arazi üzerine içerisinde sosyal tesislerin olduğu, kültür evi projemiz bulunuyor. Bu projenin bize olan maliyeti yaklaşık 1,5 milyon lira olacak. Yine Karakız Mahallemizin mezarlığı yakınlarına bir taziye evi yapacağız. Böylelikle vatandaşlarımız yol kenarlarında değil, taziye evimizde taziyelerini yapmış olacaklar" şeklinde konuştu.

Karakız Mahallesinde bulunan ilköğretim okulu binasının çürük olmasından dolayı orada eğitim yapılamadığını belirten Yılmaz, "Bizde öğrencilerimizin mağdur olmamaları için eski belediye binamızı, öğrencilerin eğitimi yapabilecekleri hale getirdik. Öğrencilerimiz geçici olarak burada eğitimlerini sürdürüyor. Okul ise yakılıp bu yıl içerisinde 14 derslikli bir okul yapılacak" ifadelerini kullandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim