• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Yenimahalleliler Uygulamalı Öğreniyor

Yenimahalleliler Uygulamalı Öğreniyor
Yenimahalle Belediyesi, vatandaşları bilgilendirmek için yine bir ilke imza attı.

Yenimahalle Belediyesi, vatandaşları bilgilendirmek için yine bir ilke imza attı. İlçenin dört bir yanından gelen site yöneticileri Yakacık'ta ağaç budamanın inceliklerini ve yangın söndürme tekniklerini uygulamalı olarak öğrendi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Muhtarlıklar Müdürlüğü ve Sivil Savunma Uzmanlığı ekipleri, Yakacık mesire alanında halkı bilgilendirme ve eğitim toplantısı yaptı. Toplantıya katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalle her geçen gün daha da güzelleşecek. Daha yeşil, daha yaşanabilir, daha temiz, halkın yaşamaktan onur duyduğu bir Yenimahalle'yi inşa etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Muhtarların ve site yönetimlerinin hazır bulunduğu toplantıda Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri meyve ağaçları, güller ve çamların nasıl budanması gerektiğini anlattı. Uygulamalı olarak verilen eğitimle vatandaşlar da kendi bahçelerinde ağaç yetiştirmeyi öğrendi. İşin ehli belediye personelleri budama işleminin ağaçlardaki dal ve yaprakların daha kuvvetli büyüyebilmesi, ürünlerin daha kaliteli olması ve ağaçların eski kuvvetine kavuşturulması için çok önemli olduğunu ifade etti. Diğer yandan günlük hayatta sıkça karşılaştığımız yangın vakalarında neler yapılması gerektiğini tatbikatla anlatan sivil savunma uzmanları, doğru bilinen yanlışları gün yüzüne çıkardı. Özellikle evlerde elektrik tesisatlarından, kısa devrelerden kaynaklı yangınlar konusunda vatandaşları uyaran uzmanlar, "Kesinlikle hiçbir aleti uzun süreli prizde takılı tutmayın. Elektrik tesisatları çok eski ise muhakkak yenileyin" dedi.

Mutfaklarda yağ yangınlarının da sıklıkla yaşandığını anlatan ekipler, "Yağ yangınlarında asla su kullanmayın. Suyla müdahale ettiğiniz anda hasarın büyüklüğü 50 kat artacaktır. Yapılabilecek en pratik çözüm yanan kabın üzerine nemli bir bez veya kapak kapatmaktır" diye konuştu.

Uygulamalı eğitimleri izleyen Başkan Yaşar, Yenimahallelilere çam fidesi dağıtarak, ilçe sınırlarındaki tüm sitelere istedikleri kadar ücretsiz çam fidesi verileceğini müjdeledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim