• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Yenimahalle’de Mevlana Buluşması

Yenimahalle’de Mevlana Buluşması
Yenimahalle Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin Hakk'a vuslatının 742'inci yıldönümü dolayısıyla Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde anma programı...

Yenimahalle Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin Hakk'a vuslatının 742'inci yıldönümü dolayısıyla Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde anma programı düzenledi.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar'ın ev sahipliğinde düzenlenen Şeb-i Arus törenine, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, belediye meclis üyeleri ve Yenimahalleliler katıldı. Şeb-i Arus Gecesi'nde Mevlana, okunan Kur'an-ı Kerim ve edilen dualarla yad edildi.

ÖNEMLİ OLAN ANMAK DEĞİL ANLAMAKTIR

Mevlana'yı anma gecelerinin yalnızca onu anmaya değil onu anlamaya hizmet etmesi gerektiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı FethiYaşar, "Bu akşam semazenlerimizi izlerken, ilahileri, kasideleri dinlerken sadece görsel bir şöleni değil dünya hırslarının gelip geçici olduğuna, baki kalanın bu kubbede bir hoş seda bırakmak olduğuna, içimizi kemiren nefret, kin, hor görme gibi tüm kötü hasletlerin boş olduğuna dair de bir düşünce içinde olmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

MEVLANA'NIN ÖĞRETİLERİ YOLUMUZ OLMALI

Yaşar, "Mevlana Hazretleri, ölümü, ahireti korkuyla ceza ile açıklayanlara karşı aşkı, sevgiyi, merhameti, vicdanı övmüştür. Mevlana sadece bireysel kurtuluşu değil birlik ve beraberliği, kardeşliği, karşılıklı hoşgörüyü öğretilerinin temeline koymuştur. Mevlana bin yıllar öncesinden insanlığa "Gel, Ne olursan ol Gel" diye seslenmeye devam etmektedir. Bu nedenle Hazreti Mevlana'nın öğretileri, tüm dünyanın ilgisini çekmektedir. Bugün hala başta İslam Dünyası olmak üzere tüm dünyada yaşanan acılar, savaşlar, sen, ben kavgası ve hoşgörüsüzlük ise devam etmektedir" diye konuştu.

2010 Türkiye Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Dünya Birincisi Hafız Ali Tel'in Kur'an tilavetiylebaşlayan program, konuşmaların ardından musiki konseriyle devam edip,Bilal Demiryürek'in kasideleri ve Mevlevi Sema Ayini sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim