• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Yenimahalle’de Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

Yenimahalle’de Kutlu Doğum Programı Düzenlendi
Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifinin 1445'inci yılı dolayısıyla Yenimahalle Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde "Kutlu Doğum Programı"...

Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifinin 1445'inci yılı dolayısıyla Yenimahalle Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde "Kutlu Doğum Programı" düzenlendi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile eşi Azize Yaşar'ın ev sahipliği yaptığı programa, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Başar Bal, Hüseyin Boran, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce Yenimahalleli katıldı. Sunuculuğunu Fazlı Çoban'ın yaptığı gece, Hacı Bayram Veli Camii Hatibi Ahmet Karalı'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Esat Aydoğan'ın Türk tasavvuf musikisi konseri ile kulakların pasını silen vatandaşlar, Kocatepe Camii Hatibi İsmail Coşar ve emekli İmam Hatibi Bilal Demiryürek'in kasideleriyle duygu dolu bir gece yaşadı.

"İSLAM, BARIŞ VE ADALET DİNİDİR"

İslam dininin barışı, adaleti ve özgürlüğü esas aldığını söyleyen Başkan Yaşar, "İslam barışı adaleti ve özgürlüğü esas alan bir dindir. İslam'a inananlar, elinden ve dilinden hiçbir şekilde zarar gelmeyen, kendisiyle barışık ve başkalarına da güven telkin eden mümin olarak bilinirler. Ona inananların yaşadığı yurt, emniyet ve barış ülkesidir. Sözü edilen dinin medeniyeti ise, barış, merhamet ve ilim medeniyetidir. İslam'da din ve vicdan özgürlüğü vardır. İslam dışındaki dinlere inananlar ya da hiçbir şeye inanmayanların teminatı da Müslümanlar'dır" diye konuştu.

Peygamberimizi okumaya, anlamaya bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu belirten Yaşar, "İslam coğrafyasına baktığımızda Peygamber Efendimizin hayatını ve öğretilerini incelediğimizde bugün utanç ve azap duymamız gereken bir dönemi yaşadığımızı görüyoruz. İslam coğrafyasında gün geçmiyor ki kan dökülmesin. Müslüman Müslüman kardeşini tekbir getirerek öldürüyor, boğazını kesiyor, cami, mescit demeden, okul, hastane demeden yakıp yıkıyor. Müslüman ülkeler birbirine düşman. Kan, gözyaşı, cehalet ve yaşanan acılar İslam coğrafyasını esir almış durumda. Üstelik tüm bu acılar İslam adıyla, cihat adıyla yapılıyor ne yazık ki. Kardeşliğin, huzurun coğrafyası olması gereken İslam coğrafyası kan ve gözyaşı toprakları haline geldi. Bırakın başka inançları aynı inancın farklı yorumlarına sahip kardeş toplumlar birbirini kırıyor. Milyonlarca Müslüman'ın kanı akıtılıyor, milyonlarca Müslüman göçe zorlanıyor, çocuklar ölüyor, kadınlar tecavüze uğrayıp pazarlarda köle olarak satılıyor. İslam ile uzaktan yakından alakası olmayan bu davranış, değil İslam'a insanlığa sığmıyor" dedi.

ÖĞRENCİLER ŞİİRLERİYLE GECEYİ TAÇLANDIRDI

Programda Bekir Gökdağ Anadolu Lisesi öğrencileri Gözde Zengin ve Emine Vural'ın "Adın Geçer" şiiri, Selman Çevik'in ise "İstemem" şiiri geceye damga vurdu. Geceye şiirleriyle renk katan gençleri vatandaşlar ayakta alkışladı. Gecenin sonundan Başkan Yaşar, hafızlara teşekkürlerini sunarak çiçek takdim etti.

Yenimahalle’de Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

Yenimahalle’de Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

Yenimahalle’de Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim