• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yenimahalle’de Doludizgin 8 Mart

Yenimahalle’de Doludizgin 8 Mart
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Yenimahalle'nin dört bir yanında ayrı ayrı kutlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Yenimahalle'nin dört bir yanında ayrı ayrı kutlandı.

Yenimahalle Belediyesi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikası Ankara 2 No'lu Şube, Yenimahalleli kadınları İlkadım Salonu'nda buluştururken, Yenimahalle İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezi'nde de Kadınlar Günü coşkusu vardı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Turan Kütükbaş Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu'nda emekçi kadınlarla bir araya geldi.

KADININ DEĞERİ, ERKEĞİN EKSİK ETEĞİ OLMAMALI

"Tarihten Bugüne Kadın" konulu sinevizyon gösterimiyle başlayan etkinlikte konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar " Dünyada kadınlar eziliyor, cinayetlere kurban gidiyor, tacize uğruyor, hak mahrumiyetleri yaşıyor, sosyal hayatta da çalışma hayatında da dışlanıyor ama gelişmiş ülkelerle islam ülkeleri arasındaki fark daha derin. İslam ülkelerinde ta Osmanlı'dan "kadının değeri, erkeğin eksik eteği". Bugün o zihniyeti yaşatmak isteyenlerin kafasında da durum böyle. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlarımıza medeni hukukla, eşit yurttaşlık ilkesiyle verdiği hakları geri almak isteyen bir zihniyet var. Mücadelenin adını doğru koyalım" şeklinde konuştu.

DİRENEN KADINLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise "Tarihe baktığımızda ulusal Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere tüm birlik mücadelelerinin en ön saflarında bizim kadınlarımız var. Onları buradan saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bizim kadınlarımızı kimse durduramaz. Bu kadınlar bu topraklarda eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış, kardeşlik mücadelesi veren kadınlar ve bizim için kutsal kadınlardır. DİSK olarak dün olduğu gibi bugün de direnen kadınların yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Mücadele tarihin her zamanında gereklidir" diye sözlerine başlayan Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan ise " Demokrasinin yok edildiği bir süreçte, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Biz kadının bedenine yapılan saldırıyı, kadına yönelik şiddeti, ayrımcılığı, kadının özgürlüğüne yönelik saldırıyı, cinsiyetçi yaklaşımı kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Etkinlik Ersin Perçin ve Evren Çelik'in türküleri eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

ERKEKLER KADINLARA HİZMET ETTİ

Bir diğer kutlamaya ise Yenimahalle Belediyesi İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezi ev sahipliği yaptı. Yenimahalle Belediyesi, Yenimahalle Dostları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Tüketici Hakları Derneği ve Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği (SODER) ve Yenimahalle Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte İkinci Bahar müdavimleri, en güzel şarkıları hep birlikte söyledi.

Kadınlar Günü'nün sadece eğlenmek ya da tüketici günü olmadığını göstermek, farkındalık yaratmak istenen etkinlikte erkekler kadınlara hizmet ederken, ADD Türk Halk Müziği Korosu da birbirinden güzel türküleri Yenimahalleli kadınlar için seslendirdi.

Yenimahalle’de Doludizgin 8 Mart

Yenimahalle’de Doludizgin 8 Mart

Yenimahalle’de Doludizgin 8 Mart

Yenimahalle’de Doludizgin 8 Mart

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim