• BIST 9536.44
  • Altın 2467.582
  • Dolar 32.4435
  • Euro 34.4921
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Yenimahalle yogayla MS hastalığına dur diyor

Yenimahalle yogayla MS hastalığına dur diyor
Sağlık alanında yürüttüğü çalışmalarla vatandaşları bilgilendiren Yenimahalle Belediyesi, bu kez de MS (Multipl Skleroz) hastası vatandaşlara yaşam...

Sağlık alanında yürüttüğü çalışmalarla vatandaşları bilgilendiren Yenimahalle Belediyesi, bu kez de MS (Multipl Skleroz) hastası vatandaşlara yaşam kalitesinin ve bağımsızlığının artırılmasına yönelik yoga eğitimi veriyor.

Şubat ayından bu yana Yenimahalle Belediyesi Aydın Onur Spor Merkezinde gerçekleşen eğitimlerde MS hastası vatandaşlar, hem yoga ile tedavilerine yardımcı oluyor hem de doğru nefes tekniklerini öğrenerek, oksijeni rahat ve en kolay şekilde kullanabiliyor.

"Vücudu ve zihni birbirine uyumluyoruz"

Yoganın MS hastalığı tedavisine yardımcı olmada önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Yoga Eğitmeni İlkay Tosun, "Bu hastalık kişinin bağışıklık sisteminin bozulması sonucu ortaya çıkan bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır. MS hastaları psikolojik olarak etkileyen bir yönü de var. MS hastası olup yoga eğitimi almak isteyen vatandaşlar, spor salonumuzu arayarak tedavilerine yardımcı olacak bu çalışmalara katılabilirler. Buradaki çalışmayla MS hastalarına yeni nefes teknikleri öğretiyoruz bu sayede en yoğun ve doğru şekilde nefes almalarını sağlayarak yaşam kalitelerini arttırmayı hedefliyoruz. Vücudu ve zihni birbirine uyumluyoruz" diye konuştu.

Hastalığın etkilerini yoga ile azaltmanın mümkün olduğuna yönelik bilimsel çalışmaların da olduğunu belirten Tosun, "Bilimsel çalışmalara göre yoga kişi üzerinde MS'in etkilerini azaltıyor. Üstelik bir MS hastasıyken yogayla tanışan ve kendini geliştirerek yoga eğitmenliği yapmaya başlayan kişiler var. Bu durum beni MS hastalarıyla çalışmak konusunda oldukça heyecanlandırıyor" diye konuştu.

"Kendimi dinç hissediyorum"

Yenimahalle Belediyesinin vermiş olduğu yoga eğitiminden yararlanan MS hastası Gülşen Işık ise Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a teşekkürlerini dile getirdi. Hizmetin diğer belediyelere örnek olması gerektiğini de ifade eden Işık, "Bizlere yoga eğitimi verilerek tedavimize yardımcı olunmaya çalışılıyor. Tamamen ücretsiz bir hizmet, aynı zamanda belediyenin servis araçlarıyla ücretsiz bir şekilde evlerimizden alınıyoruz. Bu çok büyük bir olanak. Kendimi eğitim sayesinde çok dinç hissediyorum. Bizlere bu imkanı sağladığı için tüm MS hastaları adına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yenimahalle yogayla MS hastalığına dur diyor

Yenimahalle yogayla MS hastalığına dur diyor

Yenimahalle yogayla MS hastalığına dur diyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim