• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Yenimahalle ve Çankaya'da sürpriz anket

Yenimahalle ve Çankaya'da sürpriz anket
ORC'nin yerel seçim anketinde Çankaya seçmeni tercihini CHP'den yana kullanırken, Yenimahalle'de ibre AK Parti'yi gösteriyor.

30 Mart yerel seçimleri öncesi araştırmalarına hız veren anket şirketleri, kamuoyunun nabzını tutmaya devam ediyor. İstanbul, Ankara ve izmir'de CHP ile Ak Parti arasında kıran kırana geçecek seçimlerde, ilçe belediyeleri de büyük önem arz ediyor.

BAŞKENT'TE EN KRİTİK 2 İLÇE

Yerel seçimlerde partiler için en önemli kentlerden biri de hiç kuşkusuz ki Ankara. CHP'nin geçtiğimiz dönemde MHP'den aday olan Mansur Yavaş'ı aday gösterdiği kentte, Ak Parti tercihini yeniden Melih Gökçek'ten yana kullandı. Yapılan son anketlerde ibre Gökçek'ten yana olsada ilçelerde durum biraz daha farklı. ORC'nin Çankaya ve Yenimahalle seçmenlerinin siyasi parti tercihlerini tespit etmek amacıyla yaptığı araştırmanın sonuçları açıklandı.

CHP'NİN AK PARTİ'Yİ İKİYE KATLADIĞI İLÇE

24-28 Ocak 2014 tarihleri arasında yapılan araştırma Çankaya'da 3050 kişi, Yenimahalle'de ise 2100 kişi ile yüzyüze anket tekniği uygulanarak gerçekleştirilmiştir. Ankette vatandaşlara ilk olarak Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ı başarılı bulup bulmadığı soruldu. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 55.8'i başarılı bulduğunu belirtirken, yüzde 37.4'ü başarısız bulduğunu ifade etti. Çankayalı seçmene "30 Mart yerel seçimlerinde Çankaya Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusu da yöneltildi. Yüzde 53.4'lük kesim yerel seçimlerde CHP'nin adayını destekleceği yönünde görüş bildirirken, yüzde 25'i de tercihini Ak Parti'den yana kullandı.

HALK, BAŞARISIZ BULDUĞU BAŞKAN'A SARILDI

Yerel seçimlerde en kritik ilçelerde biri de Yenimahalle. Yenimahalle seçmeninin yüzde 56.5 gibi büyük bir çoğunluğu mevcut başkan Fethi Yaşar'ı başarısız bulurken,  yüzde 34'lük kesimde Yaşar'dan memnun olduğunu belirtti.  Yenimahalle'de Ak Parti ve CHP arasında kıran kırana bir mücadele yaşanıyorken, Vatandaşların yüzde 40'ının desteğini alan Ak Parti'yi yüzde 36.3 ile CHP takip ettiği görülse de Yenimahalle'liler CHP'den vazgemçeyeceğe benziyor.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim