• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Yenimahalle-Şentepe arasındaki teleferik hattı ağır bakım ve onarımdan geçirildi

Yenimahalle-Şentepe arasındaki teleferik hattı ağır bakım ve onarımdan geçirildi
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye'nin ilk ve tek toplu taşıma aracı olarak hizmet veren Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında yoğun bakım...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye'nin ilk ve tek toplu taşıma aracı olarak hizmet veren Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında yoğun bakım ve onarım çalışmaları yapıldı.

Teleferik hattının işletim süresi olan 22 bin 500 saati doldurması nedeniyle gerçekleştirilen ağır bakım ve onarım çalışmaları, yurt dışından gelen uzman ekip tarafından gerçekleştirildi. Her gün 20 binin üzerinde Başkentli'nin toplu taşıma amaçlı olarak kullandığı teleferik hattının, 22 bin 500 saati doldurması nedeniyle gerçekleştirilen ağır bakım ve onarım çalışmaları, yurt dışından gelen uzman ekip tarafından gerçekleştirildi. 5 Mart ile 5 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmalarının ardından seferler yeniden başladı. Batıkent metrosu ile entegre olarak hizmet veren toplam 4 istasyon ve 3 bin 257 metre uzunluğundaki hatta bakım ve onarım çalışmaları ilk 3 istasyonda yapıldı.

EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, ağır bakım ve onarım çalışmalarının, yolcuların güvenli ve konforlu bir ortamda seyahat etmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Teleferik hattında periyodik ve kısa süreli bakımların yanı sıra uzun süreli bakımlarının da yapılmasının zorunlu olduğunu ifade eden yetkililer, Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının bünyesinde bulunan bütün sistemlerin tek tek incelenerek, gözden geçirildiğini belirtti. Yetkililer, çalışmalar kapsamında sensör kablolarının montajı ve demontajının yapıldığını kaydederek, "Kule direklerinin tepesinde bulunan bataryalar, sırasıyla indirilerek, bu bataryalarda bulunan bütün ekipmanlar NDT (Tahribatsız muayene) usulü ile analizleri yapılarak, problem oluşturabilecek parçalar, yenisiyle değiştirildi" bilgisini verdi.

Ekipler, istasyonların servis fren ve acil fren bakımlarını da yaparak testten geçirirken, motor ve aksamları dahil dikey ve yatay makaralar ile kauçuk yatakları da yenileriyle değiştirdi. Bakım kapsamında jeneratör ve transfer panoları da kontrolden geçirildi. 24 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı, bakım çalışmaları süresince çalıştırılmazken, EGO Genel Müdürlüğü, teleferiği kullanan yolcular için ek otobüs seferleri koyarak Başkentlilere mağduriyet yaşatmadı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim