• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Yenimahalle Kent Konseyi Dönem Başkanlığı Görevini Devretti

Yenimahalle Kent Konseyi Dönem Başkanlığı Görevini Devretti
Yenimahalle Kent Konseyi, 18. Genel Kurul'da dönem Başkanlığı görevini Kuşadası Kent Konseyi'ne devretti.

Yenimahalle Kent Konseyi, 18. Genel Kurul'da dönem Başkanlığı görevini Kuşadası Kent Konseyi'ne devretti.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu, 16-17 Nisan tarihlerinde Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Kent Konseyi ev sahipliğinde toplandı. Platform üyesi 47 kent konseyinin katıldığı toplantıda Yenimahalle Kent Konseyi'ni Başkan Atila Çınar ve Genel Sekreter Selçuk Sarıkaya temsil etti. 17. Genel Kurul'da dönem başkanlık görevini devralan Yenimahalle Kent Konseyi, 18. Genel Kurul'da görevi Kuşadası Kent Konseyi'ne devretti.

Kuşadası Kent Konseyi Başkanı İsmail Tezgel, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın açılış konuşmasının ardından 18. Genel Kurul çalışmalarına devam edildi. Genel Kurul'un birinci gününde davetli konuşmacı Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin oldu. Şahin, "Kent Konseylerinin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri" başlıklı sunumunu yaptı. İkinci gün ise Genel Kurul'a katılan delegeler söz alarak çalışmalarını, planladıkları projeleri ve karşılaştıkları sorunları dile getirdi.

SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 18. Genel Kurulu sonuç bildirgesi de açıklandı. Bildirgede ülkemizin bir bütün olarak her köşesinde yaşayan yurttaşların din, dil, ırk, renk ve cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin barış içinde, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerine dayalı, terör, şiddet ve baskıdan uzak bir ortamda yaşam hakkının bulunduğuna ve bu hakkın korunmasının devletin görevi olduğuna değinildi. "12 Kasım 2012'de çıkarılan ve kamuoyunda bütün şehir yasası olarak bilinen 6360 sayılı yasa ile belediyelerin gelirleri ve yetkileri yüksek oranda azalmıştır" denilen bildirgede, merkezi yönetim tarafından nüfus oranlarına göre belirlenen ve paylaştırılan bütçenin yaz-kış nüfus dengesizliğinin yaşandığı özellikle turizm ilçelerine özel statü verilerek yeniden düzenlenmesi gerektiği vurgulandı. Her türlü ölçekli imar planları için belediyelerden, kurumlardan, sivil toplum kuruluşlarından görüş alınması gerektiği belirtilen bildirgede, enerji üretim tesisleri, maden ve taş ocakları için kaldırılan Çevresel Etki Değerlendirmesi raporlarının yeniden istenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Son olarak Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümüne denk gelen Türkiye Kent Konseyleri 18. Genel Kurulu'nda çağdaş ve bilimsel bir eğitim sisteminin ülkemizde yeniden gündeme alınması gerektiği kaydedildi.

Yenimahalle Kent Konseyi Dönem Başkanlığı Görevini Devretti

Yenimahalle Kent Konseyi Dönem Başkanlığı Görevini Devretti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim