• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Yenimahalle Dünya Böbrek Günü’nde Farkındalık Oluşturacak

Yenimahalle Dünya Böbrek Günü’nde Farkındalık Oluşturacak
Yenimahalle Belediyesi ve Anadolu Böbrek Vakfı, yaşamanın güzel, yaşatabilmenin daha güzel bir duygu olduğu inancıyla 11. Dünya Böbrek Günü'nde halkı...

Yenimahalle Belediyesi ve Anadolu Böbrek Vakfı, yaşamanın güzel, yaşatabilmenin daha güzel bir duygu olduğu inancıyla 11. Dünya Böbrek Günü'nde halkı bilinçlendirmek için harekete geçti.

Dünya Böbrek Günü komitesi tarafından ana teması "Çocuklarda Böbrek Hastalıkları-Erken Hareket Et ve Önle!" olarak belirlenen etkinlikler kapsamında "Sağlıklı nesiller yetiştirmek eğitimden geçer!" sloganına vurgu yapılacak.

HALK SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ OLMAYA DEVAM EDECEK

Türkiye'de böbrek hastalıkları konusunda daha dikkatli olunması, daha çok koruyucu tedbirler alınması gerektiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Halk sağlığı konusunda belediye olarak hemen her kurumla işbirliği yapıyoruz. Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek yerel yönetimlerin en önemli görevidir. 10 Mart'ta düzenleyeceğimiz etkinliğe tüm vatandaşlarımızın katılmalarını diliyorum. Bir vatandaşımıza bile çare olursak amacımıza ulaşmış oluruz" diye konuştu.

ÇOCUK NEFROLOJİ UZMANLARI YENİMAHALLE'DE

10 Mart Perşembe günü Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda saat 09.00'da başlayıp 17.00'a kadar devam edecek açıkoturumlarda vatandaşlar soracak, Çocuk Nefroloji Uzmanları cevaplayacak.

Anne-babaları, öğretmenleri, bakıcıları, gelecekte karşılaşabilecekleri riskler konusunda uyarabilmek, teşhis ve tedaviler konusunda bilgi vermek amacıyla düzenlenecek olan etkinliklerde çocuklara yönelik kan basıncı, ağırlık ve boy, bel çevresi, vücut kitle indeksi ölçümleri yapılıp anket çalışması düzenlenecek. Ayrıca beslenme konusunda çocuklar bilinçlendirilmeye çalışılacak.

Anadolu Böbrek Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ayla San, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Zamanında önlem alınabilir, yüksek riskteki kişiler erkenden saptanabilirse, böbrek hasta sayılarını azaltabilir, her yıl binlerce hastaya kalıcı çözümler bulabiliriz. Bir taraftan da organ bağışı sayısının artması üzerine çalışmalar yaparak böbrek hastalarımızı hayata bağlamış oluruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim