• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Yenimahalle Belediyesi’nin KKTC Çıkarması

Yenimahalle Belediyesi’nin KKTC Çıkarması
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "KKTC ve Türkiye iki kardeştir. Kıbrıs'ta yaşanan acılar bizde, Türkiye'de yaşanan acılar Kıbrıs'ta en derinden...

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "KKTC ve Türkiye iki kardeştir. Kıbrıs'ta yaşanan acılar bizde, Türkiye'de yaşanan acılar Kıbrıs'ta en derinden hissedilir" dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne çıkarma yaptı. Başkent Lefkoşa'nın Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı'yı da ziyaret eden Yaşar, Gazi Magosa'ya bağlı Paşaköy ile kardeş şehir protokolü imzaladı. Belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve eşi Azize Yaşar'ın da eşlik ettiği ziyarette Yaşar, "KKTC ve Türkiye iki kardeştir. Kıbrıs'ta yaşanan acılar bizde, Türkiye'de yaşanan acılar Kıbrıs'ta en derinden hissedilir. Kuzey Kıbrıs halkının özgür bir şekilde, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomiye sahip olması Türkiye Cumhuriyeti olarak bizi onurlandıracaktır" şeklinde konuştu.

"TÜRK HALKININ ACILARINI YÜREKTEN PAYLAŞIYORUZ"

Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı ise, Türkiye'de son dönemde artan terör olayları nedeniyle yaşanan acıları üzüntü ile takip ettiklerini belirterek, "Dost ve kardeş Türkiye'de yaşanan terör olaylarını ve yaşanan acıları üzüntü ile takip ediyoruz. Türk halkının acılarını yürekten paylaşıyoruz. Bu acıların son bulacağına, dayanışma, demokrasi ve barış geliştikçe bu tür olayların yaşanmayacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Yenimahalle'nin Ankara'nın en önemli ilçelerinden biri olduğunun altını çizen Harmancı, şöyle devam etti:

"Sizin geliştirdiğiniz vizyonu ve referans projelerinizi şehirlerimize uygulamak güzel olacaktır. Kardeşlik bağımız ve karşılıklı işbirliğimizin güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum."

Başkan Yaşar ile Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü arasında Kardeş Belediye Protokolü imzalandı. Protokol ile iki kent arasında yerel yöneticiler olarak var olan bağı daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Yaşar, "Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki bağı yerel yöneticiler olarak bizler de destekliyoruz. Kardeşlik protokolü ile zaten kardeş olan iki kent arasındaki dostluk ve işbirliği daha da güçlenecektir" diye konuştu.

Başkan Tülücü ise kardeşlik protokolünün iki şehir için de hayırlı olmasını dileyerek, Yenimahalle Belediyesi'nin projelerinden ve başkanımızın tecrübelerinden yararlanmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Yaşar, Tülücü ile birlikte Kıbrıs Barış Harekâtı öncesinde 126 Kıbrıs Türkü'nün Rumlar tarafından katledilerek toplu mezarlığa gömüldüğü Muratağa, Sandallar ve Atlılar köyleri şehitliğini ziyaret etti. Yaşar, KKTC'nin en büyük iki camisinden biri olan ve "Kıbrıs Fatihi" olarak anılan Lala Mustafa Paşa'nın ismi verilen cami ile vatan ve hürriyet şairi olarak bilinen ve Kıbrıs'ta 38 ay sürgün ve hapis hayatı yaşayan Namık Kemal'in kaldığı zindanı da ziyaret etti.

Yenimahalle Belediyesi’nin KKTC Çıkarması

Yenimahalle Belediyesi’nin KKTC Çıkarması

Yenimahalle Belediyesi’nin KKTC Çıkarması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim