• BIST 9692.61
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Kadınlarla Bir Araya Geldi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Kadınlarla Bir Araya Geldi
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle kadınlarla bir araya gelerek, "Umutsuz olmaya hakkınız yok. Bu ülkenin demokratik...

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle kadınlarla bir araya gelerek, "Umutsuz olmaya hakkınız yok. Bu ülkenin demokratik laik ilkelerini sonsuza kadar koruyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Batıkent'te bulunan Uğur Mumcu, Ergazi, İlkyerleşim ve İnönü mahalle muhtarlarının birlikte düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü eğlence programına katıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, birbirinden farklı etkinliklerde Yenşmahalleli kadınlarla bir araya geldi. Batıkent'te bulunan Uğur Mumcu, Ergazi, İlkyerleşim ve İnönü mahalle muhtarlarının işbirliğiyle düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü eğlence programına katılan Yaşar, kadınların her zaman en iyiye layık olduğunu söyledi. Kadınların toplumda var olmalarının her geçen gün zorlaştığını vurgulayan Yaşar, "Ülkemizin içinde bulunduğu durum itibariyle her geçen gün biraz daha kötüye gidiyoruz. Kadınlarımız her geçen gün daha fazla yıpranıyor. Kadının sosyal hayattaki yeri kısıtlanıyor. Her geçen gün kadınlarımızın İş hayatlarındaki yeri zorlaşıyor" dedi.

"BU ÜLKENİN DEMOKRATİK LAİK İLKELERİNİ SONSUZA KADAR KORUYACAĞIZ"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kadına yıllar öncesinden birçok Avrupa ülkesinde olmayan hakları verdiğinin altını çizen Yaşar, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet'in ilk yıllarında seçme ve seçilme hakkını vererek, kadınla erkeğin eşit yurttaş olduğunu gösterdi. Ama bugün gelinen noktada biat kültürüne inananların ülkemizi ne hale getirdiğini görüyoruz. İşte böyle bir ortamda Kadınlar Günü'nü kutluyoruz" şeklinde konuştu. Hiç bir yurttaşın umutsuzluğa kapılmak gibi bir lüksünün olmadığını kaydeden Yaşar, "Umutsuz olmaya hakkınız yok. Bu ülkenin demokratik laik ilkelerini sonsuza kadar koruyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

"KADINLAR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK"

"2009 yılında ilk göreve geldiğimde Batıkent bir otel gibiydi" diyen Yaşar, şöyle devam etti:

"Bir söz verdim Batıkent'i Ankara'nın en yaşanabilir yerlerinden birisi yapacağım diye şimdi o sözü tutmuş olmanın rahatlığıyla karşınızdayım. Batıkent ve Yenimahalle artık tüm Türkiye'de parmakla gösterilen bir konuma geldi. İnsanların mutlu olduğu sosyal hayatın olduğu bir yer oldu. Daha yapacak çok işimiz var." Kadınların her şeyin en iyisine layık olduğunu ifade eden Yaşar, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü inşallah daha güzel günlerde, hepinizin mutlu olduğu günlerde kutlayacağız. Bunun için meydan meydan geziyorum. Halkımıza umut vermeye çalışıyorum. Sizlere umut verdiysem ne mutlu bana."

Program sonunda Ergazi Mahallesi Muhtarı Emine Yıldız, "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" diyerek Yaşar'ın eşi Azize Yaşar'la olan bir resmini Başkan Yaşar'a hediye etti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Kadınlarla Bir Araya Geldi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Kadınlarla Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim