• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Yenikapı’da üst geçit faciası

Yenikapı’da üst geçit faciası
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İETT otobüsünün Fatih’te tren üst geçidine çarpması sonucu meydana gelen patlamada 20 polis ile 6 zabıta memurunun yaralandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Yeni Kapı Miting Alanında yapılacak ‘Teröre Karşı Tek Ses’ konulu açık hava toplantısı için görevlilerimizi taşıyan İETT otobüsü, Fatih İlçesi Namık Kemal Caddesi üzerinde tren üst geçidine sıkışmış, sıkışma sonucu otobüsün gaz sistemine bağlı olarak patlama meydana gelmiştir. 20 polis ve 6 belediye zabıta görevlileri yaralanmış, yaralılardan 3 görevli ameliyata alınmış durumu hafif olan diğer görevlilerin ayakta tedavileri yapılarak taburcu işlemleri başlatılmıştır” denildi

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Yenikapı’da polisleri taşıyan İETT otobüsünün üst geçide çarpması sonucu meydana gelen olayda yaralanan polisleri ziyaret etti. Çalışkan bir polisin durumunun ağır olduğunu kaydetti. Olayda şu ana kadar 16 kişinin yaralandığı belirlendi.

Patlama sonucu yaralanan polis ve zabıta görevlileri çeşitli hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olduğu belirtilen bin polis ve zabıta memuru Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Samatya’daki yaralı emniyet mensuplarının komiser Kamuran Barutcu, polis memurları Salih Aslanergün, Ümit Coşkun, Mustafa Aksoy, Ahmet Aysel, Sefa Canbaz, Yunus Beyhan, Muhammed Mirsad Arıcı, Muhammet Raşit Ünlü, İlyas Özışık, Faruk Koşun ve Şeyhmuz Yürek olduğu belirtildi. 

Aynı hastanedeki yaralı zabıta memurlarının da Bahadır Yılmaz, Mesut Tahmaz ve Ferhat Durna olduğu kaydedildi. Polis memuru Salih Aslanergün ve zabıta Ferhat Durna’nın durumlarının ağır olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, hastanede yaralıları ziyaret etti. Hastane çıkışında kısa açıklama yapan Çalışkan, “Otobüsün doğalgaz sistemiyle ilgili bir şey. Arkadaşlar ilgileniyor. Bir arkadaşımızda biraz sıkıntı var. Diğerleri hafif yaralı.” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim