• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Yenidoğan Bakım Ünitesinde Prematüre Bebekler Can Buluyor

Yenidoğan Bakım Ünitesinde Prematüre Bebekler Can Buluyor
Niğde Devlet Hastanesi Neonatoloji Uzmanı Dr. Burçin İşcan, Prematür doğmayı bir hastalık gibi düşünülmemesi gerektiğini belirterek, Niğde Yeni Doğan...

Niğde Devlet Hastanesi Neonatoloji Uzmanı Dr. Burçin İşcan, Prematür doğmayı bir hastalık gibi düşünülmemesi gerektiğini belirterek, Niğde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde 100 prematüre bebeğin yaşatıldığını söyledi.

Niğde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi hakkında bilgi veren İşcan : "Yeni Doğan yoğun bakım ünitesinde esas olarak prematüre bebeklere hizmet veriyoruz. Prematür dediğimiz zamanından önce doğan bebek anlamına geliyor Prematüre bebekle organ ve sistemleri yeteri kadar gelişmeden doğdukları için bir takım sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar. Bunların başında solunum sistemleri sorunu geliyor. Prematür doğmayı bir hastalık gibi düşünmemek lazım. prematüre bebeklerde sağlıklı gelişim sağlıklı hayat kapasitesine sahip bebekler. Ancak bu kapasiteyi gerçekleştirmek için uygun desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Bunu da sağlayacak olanlar yeni doğan yoğun bakım üniteleridir" dedi.

Neonatoloji Uzmanı Dr. Burçin İşcan: " geçtiğimiz yıl boyunca yaklaşık 900 bebek hastaya hizmet verdik. Bunlardan 100 tanesinin ileri derecede prematüre bebekti. "Sağlıklı Bir Yaşam Sağlıklı Bir Bebeklikle Başlar" ilkesinden yola çıkarak hastalara özverili hizmet vermeye çalışıyoruz. İleri derecede prematüre dediğimiz bir tabir var. 30 haftadan önce bebek doğduğunda ileri derecede prematür olarak geçiyor. Bunların karşılaştıkları sorunlar çok daha fazla daha ağır oluyorlar. Bu bebeklerin hayata tutuna bilmeleri ancak cihaz destekleriyle uygun bakımla ve çeşitli ilaçlarla mümkün. Kendi başlarına başarma şansları yok. Doğduklarında solunum yetmezliği çekiyorlar solunum cihazlarına bağlanıyorlar. Buradaki bütün bebekler cihazlara bağlı.

Ünite de 500 gramdan 5,5 kilograma kadar hastamız oluyor. İkisi de hastalık. Biri iri bebek kan şekerini koruyamıyor. Biri de çok küçük prematüre bebek. prematüre bebeklerimiz 500 gram ile bin 500 gram arasında 30 haftadan küçük bebekler.

Bebekleri taburcu ederken bebekleri 2 ila 2,5 kilogram ağırlığında oluyorlar. Ama sadece kiloya bakarak taburcu etmiyoruz diğer hayati fonksiyonlarına da stabil dediğimiz koruyabilir vaziyette olması lazım" diye konuştu.

Yenidoğan Bakım Ünitesinde Prematüre Bebekler Can Buluyor

Yenidoğan Bakım Ünitesinde Prematüre Bebekler Can Buluyor

Yenidoğan Bakım Ünitesinde Prematüre Bebekler Can Buluyor

Yenidoğan Bakım Ünitesinde Prematüre Bebekler Can Buluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim