• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yeniçeri ve İnce'den hamle

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundular.
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Erdoğan'ın yargıyı suçladığını, savcılara meydan okuduğunu, mahkemelere telkinde bulunduğunu ve yolsuzluk operasyonu yapanları tehdit ettiğini savunarak, "Yargıyı görevini yapamaz hale getirmektedir. Bir de dönüp savcılar hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Başbakan, resmen suç işliyor. Ben de buradan Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunuyorum." dedi.
 
CHP'Lİ İNDEN DE SUÇ DUYURUSU
 
Yeniçeri'nin arkasından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
 
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Özcan Yeniçeri, şu ifadelere yer verdi:
 
"25 Aralık'ta başlatılan ikinci rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun savcısı değiştirilmiştir. Bu operasyon bağlamında 7 iş adamının ve 2 şirketin mallarına tedbir konma kararı verilmişti.
 
"BUNLAR NORMAL DEĞİL"
 
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun 2. dalgasında 7 iş adamı ve 2 şirketin mal varlıklarına konan tedbir, soruşturmayı devralan yeni savcılar tarafından kaldırılmıştır. Savcılar değiştirilince yargının verdiği kararlar da değişmektedir. Bu normal bir durum değildir. HSYK'da yapılan yeni düzenleme yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını etkisiz kılmak ve yandaşlar tarafından yapılmış olan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının önünü kesmek amacına yöneliktir.
 
HSYK'nın değişen yapısı bundan böyle iktidar yanlılarınca yapılan yolsuzluk, hırsızlık, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve komisyonculuk gibi yüz kızartıcı suçlarla mücadeleye izin vermemektedir. İktidar taraftarlarının yaptığı rüşvet ve yolsuzluklara izin vermemek üzere bu düzenlemeyi gerçekleştirilmeye çalışılıyor.
 
HSYK'nın yeni düzenlemeyle hırsızlıkları, soygunları, yolsuzlukları korumakla görevli bir kurul haline getirilmeye çalışılıyor. Anayasanın 138. maddesi, 'Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz' diyor. Bunlar anayasada yazıyor.
 
"SAVCILARA MEYDAN OKUYOR, OPERASYONU YAPANLARI TEHDİT EDİYOR"
 
Yasalar başbakanlara yargıyı yerden yere vurmak yasaları yok saymak ya da savcıya telkin, tavsiye ve hakaret etmek hakkı vermiyor. Başbakan Erdoğan yargıyı suçlamakta, savcılara meydan okumakta, mahkemelere telkinde bulunmakta ve yolsuzluk operasyonu yapanları tehdit etmektedir. Hakkında yolsuzluk iddiası bulunanları ise savunmakta, masum ve mağdur olarak göstermektedir. Görülmekte olan davalar hakkında yönlendirici konuşmalar yapmaktadır.
 
"BAŞBAKAN RESMEN SUÇ İŞLİYOR"
 
Yargıyı görevini yapamaz hale getirmektedir. Bir de dönüp savcılar hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Başbakan resmen suç işliyor. Ben de buradan Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunuyorum."
 
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim