• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Yeniceköy Mahallesi Halk Meclisi Toplandı

Yeniceköy Mahallesi Halk Meclisi Toplandı
Yeniceköy Mahallesi Halk Meclisi, "Çaylar Başkandan" sloganıyla Karadayı Kıraathanesi'nde toplandı.

Yeniceköy Mahallesi Halk Meclisi, "Çaylar Başkandan" sloganıyla Karadayı Kıraathanesi'nde toplandı. Çavuşköy ile birlikte referandum sonucu Biga'ya dahil olan Yeniceköy Mahallesinde gerçekleşen Halk Meclisine mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, "Her geçen gün mahalle toplantılarımıza olan ilginin artması bizleri çok mutlu ediyor. 2 yıldan bu yana ulaşılabilen bir başkanım. Yeniceköy mahallesine zaman zaman ben de geliyorum. Kahvehanelerde, sokaklarda vatandaşlarımız ile sohbet ediyoruz. Sorunu yaşayanların çözümünü de en iyi bilenler olduğunuzu biliyorum. 6 Mart'ta muhtarlık seçimi yapılacak. Şu ana kadar adaylığını açıklayan 3 arkadaşımız var. Belediye hizmetlerinden, siyasi görüşüne bakmaksızın bütün Biga'yı eşit ve ihtiyaçları ölçüsünde yararlandırmak için çalışıyoruz. Burada da her kim seçilirse seçilsin Yeniceköy'e hizmet için birlikte çalışacağız" dedi.

Yeniceköy Mahallesi'ndeki sorunlara da değinen Biga Belediye Başkanı Işık, "1Nisan'da mezarlık altındaki yolu açma sözümüz vardı. Bu yolun açılmasıyla ilgili müracaatımızı Karayollarına yaptık. Biz yolun açılmasını beklerken, oraya bir üst geçit yapıldı. Şu anda kullanılamıyor. Özellikle mezarlık tarafından üst geçide çıkmanın mümkün olmadığını görüyorsunuz. İnşallah onu düzeltmek de bize nasip olacak. Üst geçidin verimli kullanılmasıyla birlikte yolun da açılmasını önümüzdeki süreçte sağlayacağız. Yeniceköy'ün asıl merkezi eski yolun olduğu yerdi. Planlarda da bu böyle. Her nasıl olduysa yol bu tarafa verilmiş. Ama oradan geçişi de sağlayacağız. Yeniceköy, Biga'ya yeni bağlandı. Sorunları çok. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 10 bin ton asfalt ile mahalle içindeki yolların yüzde 70'ini asfaltladık. Geçici imar planımızı yaptık, doğalgaz firmamıza da gönderdik. Doğalgaz firmasının 2016 yılı planında Yeniceköy'ün olması için doğalgaz firması ile birlikte çalışıyoruz. Çok ciddi bir sorun yaşanmazsa 2016 yılında Yeniceköy doğalgaz hizmetinden yararlanacaktır. Doğalgaz geldikten sonra planımızı yeniden gözden geçireceğiz. Yeniceköy'ü yeniden inşa edeceğiz. Okulumuzun yanına halı saha yapacağız. İhalesini gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde yer teslimi yapacağız. Uzunsu ve Asmalı derelerinin ıslahı projeleri de hazır. Kocabaş çayı ıslahının ardından buralarda da ıslah çalışması yapılacak. Bu su taşkını olayı tarihe karışacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim