• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Yeni Zelanda Büyükelçi Vekili Mcısaac Adana’da

Yeni Zelanda Büyükelçi Vekili Mcısaac Adana’da
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Türkiye, mültecileri insani manada ağırlama konusunda hiç bir ülkenin yapmadığını yaptı" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Türkiye, mültecileri insani manada ağırlama konusunda hiç bir ülkenin yapmadığını yaptı" dedi.

Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçi Vekili Ed McIsaac, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

Başkan Hüseyin Sözlü, iki ülkede tarım ve hayvancılığının geliştirilmesi konusunda iş birliği yapılabileceğini söyledi. Sözlü, "Son dönemde Türkiye hayvancılık konusunda sıkıntı yaşıyor, et üretiminde sorun var. Türkiye'de hayvan sayısını artırmamız gerekiyor. Yeni Zelanda'yla bu anlamda iş birliği önemli ama sanayi alanında da iş birliği yapabiliriz" dedi.

"MÜLTECİLER KONUSUNDA TEK BIRAKILDIK"

McIsaac'ın, politik konularda bilgilenme isteği üzerine, Suriyeli mülteciler konusuna değinen Başkan Hüseyin Sözlü, "Şu anda dünyanın önemli sorunlarından biri olan Suriye'de savaştan kaynaklı olarak Adana'da 250 bine yakın mülteci var. Avrupa ülkeleri bu mültecilerin kendilerine gönderilmesini istemiyor. Türkiye'ye akıl veriyorlar. Bu doğru ve zarif bir davranış değil. Türkiye, mültecileri insani manada ağırlama konusunda hiç bir ülkenin yapmadığını yaptı. Avrupa mültecileri istemiyor. ABD, İran, Rusya; Suriye'de çıkar kavgasındalar. Fakat hiçbiri mülteci almadı. Bizim halkımız insanca davranarak onları bağrına bastı. Türkiye mültecilere 10 milyar dolardan fazla para harcadı. Bu insanlığı tarih yazacak" dedi.

"TARIM ORTAK PAYDAMIZ OLABİLİR"

McIsaac da, Türkiye ve Yeni Zelanda arasında tarım konusunda iş birliği yapılabilecek çok başlık bulunduğunu belirtti. McIsaac, "İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin irdeleneceği bir toplantı düzenlenecek bu yıl Yeni Zelanda'da. Benim ziyaretim de bu ilişkilerin geliştirilmesine yönelik. Yeni Zelanda, Avrupa Birliği ile tarım konusunda görüşme yapıyor. Türkiye'nin de AB ile ilişkileri var ve bu durum Türkiye ve Yeni Zelanda arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı koyabilir. Sizden aldığım bilgileri Ankara'da Büyükelçi'mle ve Wellington'daki meslektaşlarımla da paylaşacağım. Ekonomik ilişkiler önemli ama politik ilişkilerin de önemli olduğunu düşünüyorum. Başkan Hüseyin Sözlü, çok önemli noktalara vurgu yaptı. Uluslararası camia Suriye meselesinde sınıfta kaldı. Türk halkı, Suriyeli mültecilere karşı insanca ve cömert yaklaştı. Bunu çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim