• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil Fidan Dikerek Girecekler

Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil Fidan Dikerek Girecekler
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, "Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim" sloganı ile fidan dağıtacak.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, "Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim" sloganı ile fidan dağıtacak. İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, vatandaşlara ağaçları kesmeden yılbaşı ağacı süslemeleri için farklı bir alternatifi de işaret etti.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yıla fidan dağıtarak giriyor. "Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim" sloganı ile vatandaşlara, zakkum, sedir, çam gibi ağaç türlerinin fidanlarını dağıtacak olan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, etkinliği Perşembe günü saat 14.00'da Karşıyaka İskele'de gerçekleştirecek. İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, vatandaşları fidan dağıtım törenine davet etti.

AĞAÇLAR HEM SÜSLENECEK HEM DİKİLECEK

Yılbaşında ağaçların kesilerek süslenmesi hakkında da konuşan Aybal, vatandaşlara ağaçları kesmeden farklı bir alternatifi işaret etti. Aybal, "Perşembe günü dağıtacağımız fidanlar küçük fidanlar olacak ama vatandaşlarımız ağaç keserek süsleme yapmak yerine bizim fidanlıklarımızdan 20 lira gibi uygun bir fiyatla 1,5 metre boyunda fidanlarımızı alabilirler. Aldıkları ağacı o akşam süslemek istiyorlarsa süslesinler, ertesi gün de bahçelerine diksinler. Bu sayede yöremizin yeşillenmesine de katkıda bulunmuş olacaklar" dedi.

"GEÇEN YIL 500 METREKÜP AĞACIMIZ KIRILDI"

Dikim sezonunun da başladığını hatırlatan Aybal sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz ocak ayında buz kırıkları meydana geldi ve yaklaşık 500 bin metreküp ağacımız kırıldı. Bu kırılan ağaçları tıpkı ameliyat eder gibi temizledik ve ekonomiye katkıda bulunduk. Tahrip olan sahalara fidan diktik, çimlenme ortamı sağladık. Her yıl milyonlarca fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bu dikim döneminde en az 6 milyon fidanı toprakla buluşturmuş olacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim