• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Yeni yıl öncesi yenilenme vakti

Yeni yıl öncesi yenilenme vakti
Yeni bir görünüme kavuşmak, daha bakımlı ve daha genç görünmenin kişiye pozitif enerji verdiğini ifade eden uzmanlar, "yeni yılda yeni bir ben" diyenlerin...

Yeni bir görünüme kavuşmak, daha bakımlı ve daha genç görünmenin kişiye pozitif enerji verdiğini ifade eden uzmanlar, "yeni yılda yeni bir ben" diyenlerin şimdiden gerekli işlemlere başlaması gerektiğini söyledi.

Yaklaşan yeni yılda daha alımlı ve güzel görünmek isteyenler için estetik cerrahi ile medikal uygulamalar hakkında bilgi veren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, uygulamalar sonrasında iyileşme sürecinin tamamlanması ve daha doğal bir hal alması için en uygun zamanın geldiğini söyledi. Prof. Dr. Mesut Özcan, "Günümüzde güzelleşmek, gençleşmek gibi estetik kaygılarla sağlığı bir arada bulmak isteyen pek çok kişi estetik operasyonlara yöneliyor. İşin psikolojik yönü de var tabi. Geride bırakılan her bir fotoğraf karesine baktığında kişi "koskoca yıllar devrilip giderken ne kadar da yaşlanmışım" diyebiliyor. İşte bu noktada kişi psikolojik olarak kendisini iyi hissetmek, mutsuzluk kaynağı olan sıkıntıyı ortadan kaldırabilmek için arayış içine giriyor. Yılbaşı gelmeden uygulanacak birkaç kombine tedavi ile daha genç ve daha bakımlı görünmek ise artık mümkün" dedi.

Bireylerin estetik açıdan yeni yıl hazırlıklarının erken başladığını ekleyen Özcan, uygulamaların yaş gruplarına göre farklılık gösterdiğini söyledi. Özcan, "İçinde bulunduğumuz dönem ve gelecek yıllar her konuda olduğu gibi estetik konusunda da doğal olanı tercih etmeyi sunuyor. Estetik operasyon geçirdim diye kendini gösteren bir yüz veya vücut tamamıyla demode olmuştur. Genç yaş grubunu oluşturan 18-35 yaş arası grup ağırlıklı olarak daha çekici ve alımlı olabilmek adına burun estetiği, kulak estetiği, vücut şekillendirme, saç ekimi ve meme büyütme estetiğini tercih ediyor. Orta yaş grubu dediğimiz 35-45 yaş arasının ise, karın estetiği, meme estetiği, yüz estetiği, lazerle cilt gençleştirme, altın iğne, botoks, dolgu uygulamalarına yöneliyor" diye ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim