• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

“Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları”

“Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları”
AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen AK Parti Erzurum İl Başkanlığı, Sivil Toplum ve Halk İlişkiler Başkanlığı'nın organize ettiği "Yeni Türkiye'de...

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen AK Parti Erzurum İl Başkanlığı, Sivil Toplum ve Halk İlişkiler Başkanlığı'nın organize ettiği "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" Müceldili Konağı'nda yapıldı.

"Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" adlı toplantıya AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, eski AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Genel Merkezin hazırlamış olduğu bilgi ve soru formları STK temsilcileri dağıtıldı. STK Temsilcileri bu formları doldurduktan sonra Ankara Genel Merkeze götürülecek, çıkan sonuçlara göre gerekli çalışmalar yapılacak.

Müceldili Konağı'ndaki toplantıda, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ve AK Parti eski Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" adlı toplantıda konuyla ilgili bilgi verdiler.

İlk konuşmayı AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı yaptı. Ilıca konuşmasında, "İnsanlar bir fikir sahibi olmadan ilk olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı ele alıyorlar. Başbakanımızı karşı alıyorlar, başkanlık sisteminde açık ve net olarak söyleyeyim bir sorulsa ki dünyada başkanlık sistemi ile ilgili kaç sistem var. Bbu konuda kaç kitap okunmuş veya ne bilgin var. Türkiye'nin menfaati değil sırf karşı çıkayım havası var. Ben halkın içindeyim ve olanları görüyorum. Güney ilçelerimiz terör korkusunu da üzerlerinden atmışlar. Çok beklentileri var. Bizim için en önemli olan Sivil Toplum Kuruluşları bunlar çok önemli, eğer sizler destek alanları oluşturup bir lobi ortamı oluşturursanız bunu hem Erzurum olarak hem de Türkiye olarak muhalefetin buna sessiz kalması mümkün değildir." dedi.

AK Parti eski Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı'da konuşmasında, "Dört başlığımız var. Birincisi terör meselesi. Bizler yanlış yapmayız söylemiyoruz, ama biz bir problemi halının altına da süpürmedik. Her problemi meydana çektik ve çözüm üretmeye çalıştık. Çözüm üreten yanlış yapar mı illa ki yapar. Bizler her derde çare olmak istiyoruz, terör de en önemli görevimiz güvenlik ve özgürlük dengesini sağlamaya gayret ediyoruz. Anayasa ile ilgili bu da ya sporla olur ya da finansal sermaye ile olur. Sermayeniz güçlü ise başka ülkelerin sermayesi size akar. Körfez sermayesinin İngiltere ve İsviçre'ye tercih etmeleri oralarda sosyal sermayelerin güçlü oluşu. Sizin Erzurum için nasıl bir hayalleriniz de var ise o hayallerinizi de dinlemek isteriz." dedi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise, "Ülkemiz için, birlik beraberliğimiz için yeni bir Anayasa'ya ihtiyacımız var. Bize dar gelen bir Anayasa ve terör ile ilgili sizlerden bilgiler ve gelen isteklerinizi almak istiyoruz. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Çok önemli bir sorumluluğunuz var. Bunun farkındasınız. Geleceğimiz için sizlere ihtiyacımız var. Bizler de sizlerden aldığımız güçle ve aldığımız oylarla sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Sizler bizim bölgelerdeki sesimiz ve kulağımızsınız. Sizlerin tavsiyeleri bizlere neler yapacağımızı daha iyi belirtiyor." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra basına kapalı bölümde soru cevap bölümüne geçildi.

“Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları”

“Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim