• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

‘Yeni Türkiye Yeni Gelecek’ Konferansı Erzurum’da Yapıldı

‘Yeni Türkiye Yeni Gelecek’ Konferansı Erzurum’da Yapıldı
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum Temsilciliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) iş birliğiyle gerçekleşen konferansta...

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum Temsilciliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) iş birliğiyle gerçekleşen konferansta Başkanlık Sistemi konuşuldu.

Atatürk Üniversitesi Oditoryum Salonu'nda düzenlenen programa; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Doç.Dr.Yusuf Tekin, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, Erzurum Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum Yüksek Öğretim Koordinatörü Muhammed Semran Kızılkaya yaptı. Kızılkaya, Türkiye Gençlik Vakfı'nın kuruluş amacını ve bu güne kadar olan faaliyetlerini anlattı.

Vakıf olarak gençliğinin her zaman birinci öncelikleri olacağını aktaran Kızılkaya,'Yarının gençler için daha iyi bir dünya ve daha iyi bir Türkiye olması için çalışıyoruz. Tarihini bilen, geleceğin okuyabilen, sorgulayan ve ilmi kılavuz edinmiş bir gençlik yetiştirmek en büyük ve nihai hedefimiz. Bu anlamda önemli mesafe kat ettik" şeklinde konuştu.

Kızılkaya ayrıca;" TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın gereklerini iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa değer katan, saygı, paylaşım ve hassasiyet ilkelerini benimsemiş, özgüveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, hoşgörülü, başarılı ve sorumluluk sahibi bir gençlik için çalışmaktadır" dedi.

Konuşmasının sonunda Kızılkaya, Yeni Türkiye'yi inşa edecek genç nesillerin yetişmesi için her alanda verdiği destek için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'a teşekkür etti.

Programın onur konuğu olarak katılan Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Doç.Dr. Yusuf Tekin, Türkiye'nin hükümet sistemi tartışmasının 150 yıldır sürdüğünü belirtti.

Hükümet tartışmasının nihayete erdirilmesi gerektiğini aktaran Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Parlamenter sistemin her türlü versiyonunu denedik ama bir netice alamadık. Tarihçilerimiz ve sosyalistler otursunlar, eski Türk devletlerinin, eski İslam devletlerinin ve bizden önceki atalarımızın hükümet yapılarını incelesinler. "Bu coğrafyanın yapısına uygun hükümet modeli şöyledir" desinler, biz de onu anayasal metin haline dönüştürelim. Hükümet sisteminin adının ne olduğunu da başkası koysun, önemli değil. Kişisel olarak bence böyle bir yapı olmalıdır ve bunun karşılığı başkanlık sistemidir."

Türkiye'nin her an parlamenter sistemin yarattığı bir krizle karşı karşıya kalabileceğini dile getiren Tekin, iki siyasi partinin koalisyon kuramadığı ülkede, her an sıkıntı yaşanabileceğini söyledi.

Dünyada hiçbir devletin anayasasında bir devlet parlamenter ya da başkanlık sistemiyle yönetilir ifadesinin bulunmadığını ifade eden Tekin, "Anayasada Türkiye'nin parlamenter sistemiyle yöneltildiğine dair bir madde yok" dedi.

Başkanlık sistemin önemli olduğunu anlatan Tekin, yürütmenin tek başlı olması gerektiğini belirterek, "4 yıl seçtiğimiz birisi yetkinin başında olduğu halde iş yapmaz ise hesabını sorarız. Başkanlık sistemi bize bunu getiriyor. Seçim bittiği gün seçtiğimiz kişi iktidarda kalacak 4 yıl sonra karşımıza geldiğinde de biz seçimimizi buna göre yapacağız. Başkanlık sistemi koalisyon olayını ortadan kaldırır" dedi.

Konuşmasının sonunda Tekin, Erzurum'da olmaktan ve yoğun katılım sağlanan konferansa konuşmacı olarak katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Tekin, ayrıca Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA), Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e ve Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) birlikte organize ettikleri program için teşekkür etti.

Programın son bölümünde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum İl Temsilcisi Abdulkadir Orhan, Müsteşar Doç. Dr. Yusuf Tekin'e katılımlarından doyalı teşekkür etti ve Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin en önemli eserleri arasında gösterilen Osmanlıca olarak yazılmış Tefvizname'nin yer aldığı bir tablo hediye etti.

Konferans programı Tekin'in, aynı zamanda yazarı olduğu kitapları konferansa katılan öğrenciler için imzalamasının ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu.

‘Yeni Türkiye Yeni Gelecek’ Konferansı Erzurum’da Yapıldı

‘Yeni Türkiye Yeni Gelecek’ Konferansı Erzurum’da Yapıldı

‘Yeni Türkiye Yeni Gelecek’ Konferansı Erzurum’da Yapıldı

‘Yeni Türkiye Yeni Gelecek’ Konferansı Erzurum’da Yapıldı

‘Yeni Türkiye Yeni Gelecek’ Konferansı Erzurum’da Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim