• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Yeni Türkiye Buluşmaları Finike’de Devam Etti

Yeni Türkiye Buluşmaları Finike’de Devam Etti
Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeni Türkiye Buluşmaları Konferanslar Dizisi Finike ilçesi'nde devam etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeni Türkiye Buluşmaları Konferanslar Dizisi Finike ilçesi'nde devam etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca organize edilen "Yeni Türkiye Buluşmaları" ilçelerle buluşmaya devam ediyor. Finike ilçesi'nde gerçekleştirilen buluşmaya "Başkanlık ve Yeni Türkiye"nin konuşulduğu konferansa ilgi büyük oldu. Siy?s?t Bilimci Mur?t Yılm?z'ın oturum başkanlığı yaptığı konferansa, Star Gazetesi Yazarı Nasuhi Güngör, Yrd. Doç. Dr. Serdar Korucu ve Prof. Dr. Faruk Bilir konuşmacı olarak katıldı. Konferansı Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Finike Koordinatörü Necati Bahçeci ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zülfü Çelik de izledi.

KENDİ GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN

Sistem tartışmasının sadece Ankara'daki siyasetçilerin tartışması olmadığını söyleyen Star Gazetesi Yazarı Nasuhi Güngör, "Bu Türkiye'nin geleceğinin tartışmasıdır. Bu tartışmaya kim olarak bakarsanız bakın bu sizin geleceğinizdir. Eğer geleceğinize sahip çıkmak istiyorsanız görüşünüz ne olursa olsun bu tartışmaya katkıda bulunun" dedi. Devletin değiştirilmediğini, milletin parçalanmadığını belirten Güngör, sadece hükümet sisteminde değişikliğe gidildiğini vurguladı.

TÜRKİYE'NİN BİR HÜKÜMET SİSTEMİ DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYACI VAR

Yrd. Doç. Dr. Serdar Korucu, parlamenter sistemde hükümetin, yasamanın içinden çıkması ve yasamaya karşı sorumlu olmasının, ülkede istikrar sorunu yaşanmasına sebep olduğunu söyledi. Korucu, ülkemizde hükümetlerin ortalama görev yapma sürelerinin 1 buçuk, 2 yıl olduğunu belirterek, Türkiye'nin bir hükümet sistemi değişikliğine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN 4 TEMEL ÖZELLİĞİ

Prof. Dr. Faruk Bilir ise parlamenter sistemin iki başlı olduğunu ifade ederek, bu iki başlılığı ortadan kaldıracak her türlü sistemin Türkiye'de uygulanabileceğini belirtti. Bilir, başkanlık sisteminin temel 4 özelliğini, " Cumhurbaşkanı ve Başbakanın aynı kişide birleştirilmesi, başkanın doğrudan doğruya halk tarafından seçilmesi, aynı kişinin hem yasamada hem de yürütmede görev alamaması ve başkanın meclisi, meclisin de başkanı görevden alamaması" olarak açıkladı.

Yeni Türkiye Buluşmaları Finike’de Devam Etti

Yeni Türkiye Buluşmaları Finike’de Devam Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim