• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Yeni Sölöz’de Mahalle Meclisi Toplantısı

Yeni Sölöz’de Mahalle Meclisi Toplantısı
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ın göreve geldikten sonra başlattığı mahalle meclisi toplantıları Yeni Sölöz Mahallesi'nde devam etti.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ın göreve geldikten sonra başlattığı mahalle meclisi toplantıları Yeni Sölöz Mahallesi'nde devam etti.

Kırıkçılar Kahvesi'ndeki toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Başkan yardımcıları Şemsi Kılıç, Necmettin Şahin, Aydın Sancar ve belediye birimlerinin müdürleri katıldı. Yeni Sölöz Mahalle Meclisi'ne mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Başkan Çağlayan ve Aydın'ın konuşmalarından sonra Yeni Sölöz Mahallesi sakinleri sıkıntılarını yetkililere aktardı. Başkan Çağlayan ve birim müdürleri tüm soruları yerinde cevapladı.

Halkın beklentilerini alıp, eleştirilerini önerilerini dinlemek istediklerini ifade eden Çağlayan, "Bizler zaman zaman mahallenize geliyoruz, yada sizler belediyeye geliyorsunuz. Görüşebildiğimiz oluyor, görüşemediklerimiz oluyor. Bu ziyaretlerde aktaramadığınız durumlar olabilir. Bu nedenle mahalle meclislerini çok önemsiyoruz. Olabildiğinde mahallemizle ilgili sıkıntıların tartışıldığı, taleplerin dinlendiği toplantılar olsun istiyoruz. Burada bütün muhataplarınız karşınızda. Ne düşünüyorsanız, ne ifade etmek istiyorsanız bugün burada bunları konuşmanın zamanıdır. Hiçbir düşüncenizi aktarmaktan çekinmeyin" dedi.

Büyükşehir'e katıldıktan sonra Yeni Sölöz için de yeni bir dönemin başladığını ifade eden Başkan Çağlayan, "Adaptasyon süreci içerisinde bazı aksaklıklarımız olmuş olabilir. Ancak her konuya en kısa sürede çözüm üretilmeye çalışıldı. Bundan sonrası içinde geçmişe göre daha fazla hizmet aldığınız, almaya devam ettiğiniz bir dönem olmayacak" diye konuştu.

Yerel yönetimlerin güçlü olmasını arzu ettiklerini ifade eden Aydın ise, "Artık yerinden yönetimi arzu ediyoruz. Ankara'nın birçok yetkisini yerele devrettiği, yerelin daha güçlü olduğu ve burada da olduğu gibi vatandaşa sürekli hesap verebilen yerel yönetimler istiyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz dönem mecliste Büyükşehir Belediye Meclis kanunu çıkardık. Büyükşehir yasasıyla birçok yetkiyi Büyükşehir'e verdik. Buradaki amacımız güçlü hizmetlerin bir an önce gelebilmesi. Daha önceki sistemde belde belediyeleri mevcuttu. Olmayan paralarla hizmet etmeye çalışılıyordu. Bir çivi çakandan Allah razı olsun. Ama biz güçlü hizmetler istiyoruz. Altyapıyı, suyu Büyükşehir hemen yapsın. Orhangazi Belediyesi parkeyi hemen bitirsin. Orhangazi'de ne varsa Yeni Sölöz'de de olsun" şeklinde konuştu.

Yeni Sölöz’de Mahalle Meclisi Toplantısı

Yeni Sölöz’de Mahalle Meclisi Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim