• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Yeni sınav sistemi anlatıldı

Yeni sınav sistemi anlatıldı
Muş'un Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12. sınıflara yönelik düzenlenen toplantıda değişen Yükseköğretim Kurumları Sınavı...

Muş'un Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12. sınıflara yönelik düzenlenen toplantıda değişen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sistemini anlatıldı.

Malazgirt ilçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, Süphan Anadolu Lisesi yemekhanesinde yapılan eğitim toplantısında öğrencilere yeni YKS sistemini anlattı. Toplantıda konuşan Malazgirt İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Kaya, yeni sınav sistemiyle, okulun son gününe kadar müfredatın takip edilmesi gerektiğini ifade ederek, bütün konulardan soru çıkacak olması nedeniyle her dersin önem kazandığını ifade ederek, "YGS - LYS "nin yerine gelecek yeni sınav sisteminin ayrıntıları belli oldu. Üniversiteye girişte getirilen yeni sistemde sınavın adı "Yükseköğretim Kurumları Sınavı" oldu. Bu sınav iki oturumda yapılacak. Sevgili öğrenciler çalışma yöntemlerinizi değiştirmeyin. Sıkı sıkıya derslerinize sarılın. Sınavda iki ayrı oturuma katılacaksınız. İlk oturumda temel yeterlilik testi olacak. Muhakeme akıl yürütmek odaklı sözel ve sayısal becerileriniz test edilecek.2 oturumlu bir sınav olacak. Yabancı dil sınavı ise Pazar günü tek oturumda gerçekleşecek. Bütün adayların birinci oturuma girmesi zorunludur. Birinci oturumda 40 Türkçe 40 matematik sorusu sorulacaktır. Bu sınavın sonucu adayların temel yeterlilik puanını belirleyecektir. Bu test yani temel yeterlilik testi baraj puanlarını belirleyecektir. Puanın en az 150 olması gerekmektedir. 180 ve üzeri puanlı adaylar lisans programlarını seçmeye hak kanacaktır. 200 ve üzeri puanı olanların bu puanı bir sonraki sene için de geçerli olacaktır. 2. oturumda edebiyat coğrafya sosyal bilimler matematik ve fen bilimleri olmak üzere 4 test olacaktır. Yerleştirmede ön lisans puanlarında temel yeterlilik puanı esas alınacaktır. Lisans puan türünde ise 4 puan türü esas alınacaktır. Sözel sayısal eşit ağırlık ve dil. Temel yeterlilik testinin ağırlığı yüzde 40 olacaktır. Ortaöğretim başarı puanını hesaplanmasına herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir" dedi.

Kaya, "Özetle yeni sistemimiz daha yalın sade anlaşılabilir ve kolay yönetilebilirdir. Türk yükseköğretimi için çok önemli bir eşiği atlıyoruz. Bu, temel yeterlilik puanının oluşturulması ve temel yeterlilik sınavının oluşturulmasıdır. Sevgili öğrenciler o yüzden çok çalışmanız lazım. Derslerinize çok çalışın. Kimse için değil, kendiniz için başarılı olun" şeklinde konuştu.

Yeni sınav sistemi anlatıldı

Yeni sınav sistemi anlatıldı

Yeni sınav sistemi anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim