• BIST 9548.09
  • Altın 2492.432
  • Dolar 32.494
  • Euro 34.5189
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Yeni sebze hali ve pazar yeri için çalışmalar başladı

Yeni sebze hali ve pazar yeri için çalışmalar başladı
Üzümlü Belediyesi tarafından projelendirilerek Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Tarımsal Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programına...

Üzümlü Belediyesi tarafından projelendirilerek Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Tarımsal Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programına alınarak yüzde 75 oranında destekleme ile yapılacak olan yeni sebze hali ve pazar yeri için çalışmalar başladı. Üzümlü ilçesinde gelişen sebze ve meyveciliğin yanında ilçeye yerleştirilen Ahıska Türkleri'nin de nüfusu artırması ile birlikte Üzümlü Belediyesi tarafından ekonomi ve tarıma yönelik yapılan projelerin başında gelen yeni sebze hali ve pazar yeri için çalışmalar başladı. Üzümlü Belediyesi tarafından projelendirilerek Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Tarımsal Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programına alınarak yüzde 75 oranında hibe ile yapılacak olan yeni sebze hali ve pazar yerinin kurulacağı alanda çalışmalar başladı. Toplam 1 milyon 141 bin TL'ye maal olacak olan projenin 855 bin 787 TL'si KUDAKA tarafından desteklenecek. Yapılacak olan proje ile Üzümlü ilçesinde yetişen sebze ve meyveler hem daha modern bir sebze hali ve pazar yerinde toplanarak tüketicilere sunulacak hemde istihdam yönünden yeni kapılar açacak.

"BİR HAYALİ DAHA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Çalışmaların başladığı alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, yeni projenin Üzümlü'ye hayırlı olmasını dileyerek "Sebze ve meyve yetiştiriciliğinin yanı sıra yöresel ürünleriylede zengin olan ilçemizde bu ürünlerin tüketiciye sunulabileceği modern bir sebze hali ve pazar yeri yapımı için çalışmalarımız vardı. Belediyemiz mezbahanesi üzerinde bulunan arsamıza bir proje yaparak KUDAKA'ya başvurduk. Sağolsunlar projemiz mali destek programına alınarak yüzde 75 desteklemeli olarak yapımı kabul edildi. Şu anda yeni sebze hali ve pazar yerinin yapılacağı alanda çalışmalarımız başladı. İnşallah bu projenin bitimi ile ilçemizin yıllardır hayali olan modern sebze halimiz ve pazar yerimiz hizmete girecek. Projemiz 1 milyon 141 bin TL'lik bir proje ve bunun yüzde 75'ide desteklemeli. Artık çiftçimiz, yöresel ürünler üreten vatandaşlarımız ve hal esnafımız bu modern alanda hizmet verecekler. Şimdiden herkese hayırlı olsun." dedi.

Yeni sebze hali ve pazar yeri için çalışmalar başladı

Yeni sebze hali ve pazar yeri için çalışmalar başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim