• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yeni Şafak yazarından ‘rüşvete fetva’ cevabı

Yeni Şafak yazarından ‘rüşvete fetva’ cevabı
Zaman gazetesi yazarlarınca 'rüşvete fetva' vermekle itham edilen Hayrettin Karaman, yazısında bu iddialara cevap verdi.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, Zaman gazetesi yazarlarına "Rüşvete hayır, meşru yardıma evet" diye yanıt verdi.

İşadamlarının ihale karşılığı vakıflara yaptığı bağışa onay vererek rüşvete kılıf hazırlamakla suçlanan Karaman, eleştirilere köşesinden cevap verdi.

Ünlü ilahiyatçı Hayrettin Karaman, 17 Aralık sürecinde Zaman yazarlarınca 'hırsızlığa' fetva vermekle de suçlanıyordu.

CEMAATE TÜRGEV GÖNDERMESİ

Müslümanın kul hakkı yemeye, yolsuzluk ve rüşveti caiz göremeyeceğinin altını çizen Karaman, "Ama birilerinin yolsuzluğu bahane ederek hükümet devirmeye kalkıştıkları, rüşvetin manasını saptırarak kendi kuruluşlarından başka bir yere mali yardımda bulunmayı engellemek istedikleri artık anlaşılmış bulunuyor. " ifadelerini kullandı.

Sivil yardım kuruluşlarının önemine değinen yazar, bu kurumlar için kırmızı çizginin şahsi menfaat olduğunu belirterek yazısını böyle tamamlıyor:

YETER Kİ HAKSIZ MENFAAT ELDE ETMESİN

"Laik devlet bütün inanç ve hayat tarzlarına eşit mesafede bulunacakmış. Böyle ise eğer sivil kuruluşlara mali destek verecekse yalnızca islâmî olana değil, diğerlerine de yardım edecektir. Bu durumda, halkının tamamına yakını Müslüman olan ve bu büyüklükte İslâmî hizmete muhtaç bulunan bir toplumda sivil islâmî hizmet ve hayır kuruluşlarına büyük ihtiyaç vardır.

Dün ve bugün hayır ve hizmet kuruluşlarına devlet adamları da ilgi göstermiş, kurucular arasında yer almış ve desteklemişlerdir. Hizmeti, sarfiyatı, yapıp ettikleri apaçık ortada olan ve bunlar arasında kurucu ve yöneticilerinin şahsi ve ailevi menfaatleri bulunmayan vakıf ve dernekleri, sırf kurucu ve destekçileri arasında devlet adamları ve yakınları bulunduğu için karalamak ayıptır ve günahtır. Bunlar 'çağdaş yaşamı' destekleyince makbul oluyorlar da hayır ve hizmet kuruluşlarını destekleyince niçin merdut ve mezmum oluyorlar!

Tekrar ediyorum, mali durumu iyi olan kimseleri devlet adamları da, yöneticilerde hayır ve hizmete teşvik edebilir ve yöneltebilirler. Yeter ki, bu hizmette teşvik edenin şahsi menfaati olmasın, yardımı yapacak olan şahıs da bu sebeple haksız bir menfaat elde etmesin!

Beni, rüşvete fetva veriyor diye akşam sabah karalayanlara duyurulur."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim