• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Yeni Otobüsler 1 Şubat’ta Seferlere Başlıyor

Yeni Otobüsler 1 Şubat’ta Seferlere Başlıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı 240 adet yeni nesil otobüs, 1 Şubat'tan itibaren seferlere başlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı 240 adet yeni nesil otobüs, 1 Şubat'tan itibaren seferlere başlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni toplu taşımada bir üst lige taşıyacak olan 240 adet yeni nesil otobüs, 1 Şubat Pazartesi gününden itibaren seferlere başlıyor. Doğalgazlı, çevreci, kütüphaneli ve bisiklet aparatlı otobüsler, Ulaşımpark A.Ş. ile Toplu Taşıma Daire Başkanlığı bünyesinde 8'i yeni hat olmak üzere 12 ilçede toplamda 93 hatta seferlere başlayacak. Otobüslerin seferlere konulmasıyla birlikte Kocaeli'nde toplu taşımada yeni bir döneme girilecek.

12 İLÇEDE BİRDEN HİZMET

Kocaeli Ulaşım Ana Planı'nın hedefleri doğrultusunda kenti modern taşımacılığın tüm unsurlarıyla tanıştırmayı amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, satın aldığı 240 adet yeni nesil otobüsü sefere çıkarıyor. Bu araçlardan 179 tanesi yeni kurulan Ulaşımpark A.Ş. bünyesine devredildi. 18 adet körüklü otobüsle birlikte Ulaşımpark A.Ş. bünyesinde yer alan araç sayısı 197 oldu. Toplu Taşıma Daire Başkanlığı'ndaki otobüslerin de sefere konulmasıyla toplamda 249 araç ile 12 ilçede hizmet verilecek. Toplu Taşıma Daire Başkanlığı'nın envanterinde yer alan diğer otobüsler ise il dışı cenaze hizmetleri, kültürel ve tarihi geziler gibi sosyal hizmetlerde kullanılacak.

100 OTOBÜS KÖRFEZ GARAJINDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan yeni yolcu otobüsleri için yapılan Gebze ve Körfez ilçelerindeki 2 adet yeni garaj ve doğalgaz(CNG) dolum tesisi kuruldu. Bu tesisler de Ulaşımpark A.Ş. bünyesinde hizmet verecek. Belediye garajında bulunan otobüslerden 100 tanesi Körfez ilçedeki garaja alındı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşımpark A.Ş. ve Toplu Taşıma Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek yeni otobüslerle yıllık yolcu taşıma sayısını 45 milyon kişiye çıkarma hedefini taşıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim