• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Yeni öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi

Yeni öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi
Düzce Üniversitesi'nde eğitime yeni başlayan öğrenciler için oryantasyon eğitimi düzenlendi.

Düzce Üniversitesi'nde eğitime yeni başlayan öğrenciler için oryantasyon eğitimi düzenlendi.

Öğrencilerin Düzce Üniversitesi'ne uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi'ni tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür ederek sözlerine başladı. Üniversite yaşamını, belirli kurallar dahilindeki bir özgürlük ortamı şeklinde nitelendiren Prof. Dr. Genç, öğrencilerin lise eğitiminden üniversite eğitimine geçmesiyle birlikte artık özne konumunda bulunacaklarını ifade etti. Bunun da birey olma anlamına geldiğini dile getiren Prof. Dr. İlhan Genç, birey olma sürecinin de özgürlük ortamıyla beraber öğrencilere önemli sorumluluklar yüklediğine dikkat çekti.

Öğrencilerin kendilerini çok iyi şekilde yetiştirerek ülkemize fayda sağlamasını dilediklerini söyleyen Prof. Dr. Genç, "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller" yetiştirmenin önemi üzerinde durdu. Öğrencilere her konuda destek olacaklarını belirten Prof. Dr. İlhan Genç, onları daha güzel yarınlara uğurlamak istediklerini ifade ederek yeni akademik yılın hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Düzce Üniversitesi akademik birim yöneticileri de, görev yaptıkları Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarıyla ilgili öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu. Birim yöneticileri, yaptıkları konuşmalarda; oryantasyon programının öğrencilere, Düzce Üniversitesi'ne alışma ve uyum konusunda büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade ettiler. Öğrencilerin Düzce Üniversitesi'nde aile sıcaklığı içerisinde eğitim göreceklerini belirten yöneticiler, onların nitelikli ve donanımlı bir şekilde mezun olmaları için yoğun bir şekilde çalışacaklarını dile getirdiler. Öğrencilerin ilk yıldan itibaren ciddi ve planlı bir şekilde çalışmaları tavsiyesinde bulunan akademik birim yöneticileri, zamanı etkin ve verimli kullanmanın önemine dikkat çekerek öğrencilere eğitim hayatları boyunca başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının sonrasında, öğrenciler için hazırlanan Oryantasyon Eğitimi'ne geçildi. Her Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları için ayrı ayrı sunumların gerçekleştirildiği programlarda; Düzce Üniversitesi ile ilgili genel bilgiler, eğitim-öğretim süreçleri, öğrenci değişim programları, disiplin yönetmeliği, kredi ve burs işlemleri ile kütüphane, sağlık, kültür ve spor hizmetleri hakkında önemli bilgiler aktarıldı. Düzce Üniversitesi'nin başarıları ve projelerinin de paylaşıldığı programda, ulaşım imkanları ve Düzce'nin tanıtımıyla ilgili bilgiler aktarılarak yeni öğrencilerin, Düzce Üniversitesi ve şehre kolay uyum sağlamaları amaçlandı.

Yeni öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi

Yeni öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi

Yeni öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim