• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Yeni Nesilyazar Kasa Alma Mecburiyeti 2017 Yılına Ertelendi

Yeni Nesilyazar Kasa Alma Mecburiyeti 2017 Yılına Ertelendi
Yılbaşından itibaren yerini yeni nesil cihazlara bırakacak olan eski yazar kasalar için, ilgili makamlara iletilen uzatma taleplerinin dikkate alındığını...

Yılbaşından itibaren yerini yeni nesil cihazlara bırakacak olan eski yazar kasalar için, ilgili makamlara iletilen uzatma taleplerinin dikkate alındığını müjdeleyen Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, yeni nesil yazar kasa zorunluluğunun bir yıl ertelendiğini açıkladı.

Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, yazılı bir açıklama yaparak esnafa müjdeyi verdi ve yeni nesil yazar kasa zorunluluğunun bir yıl ertelendiğini söyledi. Karaca, esnafın zaten yeni cihazlara geçiş konusunda hazır olmadığını ve 01 Ocak 2016'dan itibaren yeni nesil cihazlara geçecek olmasının da esnafı büyük bir sıkıntıya sokacağını bildiklerini ifade ederek bu kapsamda yapılan erteleme girişimlerinden olumlu sonuç alınmasını ise tüm esnaf camiası olarak büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Karaca, açıklamasında ayrıca, bu yeni nesil yazar kasa fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve çoğu zaman siftah dahi yapamadan dükkânlarını kapatan esnaflar için büyük bir külfet teşkil ettiğini de belirtti. Devletin, esnafın alacağı bu yeni nesil yazar kasalar için esnafa çıkacak maliyeti bir şekilde sübvanse edebileceğinin de altını çizen Karaca, esnafın belinin zaten doğrulamadığını ve birçok meslek erbabının dükkân kirasını dahi ödeyemez hale geldiğine de dikkat çekti. Süre uzatma kararın yerinde bir karar olduğunu da sözlerine ekleyen Karaca, mali hafızası 2015 yılı sonuna kadar dolmayacak olan çok sayıda ödeme kaydedicisinin olduğunun da altını çizerek eski yazar kasaların her birinin milli bir servet olduğunu da hatırlattı.

Küçük Esnaflar İçin Mecburiyet 01.01.2017 Tarihinde Başlayacak

Kabul edilip, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde de yayımlanan karara göre, yıllık cirosu 150 bin TL'den az olan mükellefler için yeni nesil ödeme kaydedici cihazların yani yeni nesil yazarkasa kullanım mecburiyetleri 01.01.2017 tarihinden itibaren başlayacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim