• BIST 9693.46
  • Altın 2494.511
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.6886
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Yeni: “MHP İl Başkanı Hep Ezbere Konuşuyor”

Yeni: “MHP İl Başkanı Hep Ezbere Konuşuyor”
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, hükümetin sağlık politikalarını eleştiren MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş'a tepki göstererek, "MHP İl Başkanı...

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, hükümetin sağlık politikalarını eleştiren MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş'a tepki göstererek, "MHP İl Başkanı hep ezbere konuşuyor" dedi.

Yeni, yaptığı açıklamada, "MHP İl Başkanı, "Sağlıkta reform sözü çabuk patladı" diyerek, ya Türkiye de yaşamıyor, ya hükümetimizin 14 yıllık reformlarımızın önemli göstergelerinden birisi olan sağlık alanında yapılanları kıskanıyor, ya da yapılanları görmemek için çaba sarf ediyor" dedi.

MHP'li başkanının, geçen haftalarda da "Adli İstinaf Mahkemeleri Adana'dan gidiyor" diye gerçekle alakası olmayan beyanat verdiğini ifade eden Yeni, "Adli İstinaf Başsavcısı'na sorsa mahkemenin bir yere gitmediğini, sadece açılışının seneye yapılacağını öğreneceği halde bunu yapmayan İl Başkanı, bugün de sağlık alanında yaptıklarımızı karalamak için ezbere konuşma gafletine düşüyor. Gaflete düşerken ne kadar komik bir hale geldiğini görmüyor mu? Çok merak ediyorum. MHP İl Başkanı acaba şehir hastanesini Adana'dan ne zaman gönderecek? Bunu da sabırsızlıkla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Fikret Yeni, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da "milleti yaşat ki, devlet yaşasın" ilkesi ile sessiz devrimler gerçekleştiren AK Parti hükümetlerinin, 79 yılda yapılmayanları 14 yılda yaptığını ve bunu da herkesin takdir ettiğini ifade eden ederek şöyle konuştu:

"Çok uzağa gitmeye gerek olmadan bundan 14 yıl öncesine gidersek, Sayın Baş'ın da herkes gibi şahit olduğu, uzayıp giden ilaç kuyruklarını, kuyruklarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızı, acil servislerde senet imzalatılan dönemleri, hastane çıkışında paranız yoksa rehin alınılan o yılları, başörtülü diye ameliyat edilmeyen en doğal vatandaşlık hakkı elinden alınan ve ölüme terk edilen Medine Ninemizi, hijyenden yoksun ameliyathaneleri, ilaç bulunamadığı için hayatını kaybeden vatandaşlarımızı, bugün sadece 6 TL olan bir antibiyotiğin o zamanlar 60 TL'ye satıldığı, vatandaşlarımızın muayene olmak için sabahın üçünde, karda kışta oluşan muayene kuyruklarını, her yatakta iki hastanın yattığını hiç unutmadık.

Bu saydıklarımızı bizler gibi hiç unutmayan ve geri dönmek istemeyen bizler gibi milyonlar var ve bu milyonlar bu hizmetler için AK Parti'yi yönetimden geri kalmaması ve yapılanların akamete uğramaması için iktidarda tutuyor. 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlarken parantez açıp hizmetlerimize laf etmek yerine SGK'yı batıran Genel Müdürü eleştirmiş olsanız daha mantıklı bir iş yapmış olurdunuz. Biz bu reformlarla, kısacası sessiz devrimlerimizle sadece Adana'mıza 1 milyar liranın üzerinde ki yatırımla dev şehir hastanemizle, sağlık merkezlerimizle ve devletin milletin hizmetkarı olması için ülkemizi ve şehrimizi sağlık üssü yapmaya kararlıyız. Sizin bu yaptığınız, reformlardan doğan hizmetlerden hem faydalanıp hem de hizmetleri inkar etmekten ibarettir ve bu yaptığınız insafsızca bir yaklaşımdır. Bilmeniz gereken başka bir şey de, bizim adımız AK Parti diye yazılır, sağlıkta devrim diye okunur, çünkü milyonlar böyle okuyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim