• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Yeni Malatyaspor’da İrfan Buz eleştirilere yanıt verdi

Yeni Malatyaspor’da İrfan Buz eleştirilere yanıt verdi
Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, "Biz demiyoruz ki; iyi oynadık, yenilgiyi kabul ediyoruz. İyi oynamadığımızı söylüyoruz. Şunu da takdir...

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, "Biz demiyoruz ki; iyi oynadık, yenilgiyi kabul ediyoruz. İyi oynamadığımızı söylüyoruz. Şunu da takdir etmeniz gerekiyor ki 10. müsabakamızda mağlup olduk" dedi.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde gazetecilere açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, hiçbir zaman objektifliğini kaybetmeyen bir insan olduğunu ifade ederek, "Aynı şekilde sporcularımdan da objektif olmalarını istiyorum. Sağlıklı bir ortam yok, çünkü insanlar sağlıklı bir şekilde maçı izleyemiyorlar. Orada olmadığı zaman değerlendirmesini de doğru bir şekilde yapamıyorlar. Biz, objektif olarak kötüysek kötü, iyiysek iyi, bunu söylemeye çalışıyoruz. Çünkü bunun üzerine gitmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"İkinci devre tek kale oynadığımızı düşünüyorum"

Buz, Altınordu maçının ilk devresinde temposuz olduklarını ve iyi bir maç oynamadıklarını kaydederek, ikinci devre durumların biraz daha değiştiğini belirtti. Maçın ilk devresinde topun kendilerinde daha fazla kaldığını ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, "Çok istediğimiz oyunu çıkaramadık. İkinci devrede daha iyi bir oyun çıkardık. Tek kale oynadığımızı düşünüyorum. Bunu herkes gördü. Siz göremiyorsunuz da, biz öyle gördük. Golü bulabilirdik, golü bulduktan sonra daha farklı bir oyuna bürünebilirdik fakat olmadı, yenildik" dedi.

"Bu kardeşlerim 9 maçı kaybetmedi"

Kadroda bulunan bütün futbolcuların kendisi için değerli olduğunu dile getiren Buz, "Futbolcu kardeşlerimizi kutluyorum. Altınordu ile 10. maçımıza çıktık. 4 hazırlık, 4 lig maçı, 1'de kupa maçı olmak üzere bu kardeşlerim 9 maçı kaybetmedi. Altınordu maçında arkadaşlarım kötü oynadı, bu doğru. Kadrodaki bütün futbolcular benim için değerlidir. Takımı benden daha yakın kimse tanıyamaz. Takım içerisinde dengeler vardır. Bunu sizler devamlı yaşamıyorsunuz. Dengeleri de sağlamak durumundasınız. Lig maratonu çok uzun ve bir sürü faktörler var. Bir teknik adam tabi ki kadroyu kurarken en iyisini yapmak isteyecektir. Görev verdiğimiz arkadaşlar günlerinde değildi, iyi oynamadılar. Bu doğru ama onlar yalnız değildi. Müsabakaya baktığınız zaman frikikten bir gol yedik. Ne bireysel ne de bir başka hatadan değil. Herkes kötüydü. Zaman zaman "O oynuyor, bu oynamıyor" diye eleştiriler oluyor. Bu takımı yönetimle birlikte biz kurduk. Futbolcularımızı da çok iyi bildiğimiz için tabi ki çok yakınız ve kararları veriyoruz. Kaybettiğiniz zaman tabi eleştirileri alacaksınız. Her şeyden evvel biz kendimizi eleştiriyoruz. Biz demiyoruz ki; iyi oynadık, yenilgiyi kabul ediyoruz. İyi oynamadığımızı söylüyoruz. Şunu da takdir etmeniz gerekiyor ki 10. müsabakamızda mağlup olduk. Futbolcu kardeşlerimize de zaman zaman böyle şeyler olacak. Dikenli bir yol" diye konuştu.

"Herkes oynayabilir"

10 puanla üçüncü sırada olduklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, "Liderliği kaybettik. Bir golle rakip önümüzde yer alıyor. Kadro içerisinde oynayan bütün arkadaşlarımız bizim için değerlidir. Herkes oynayabilir. Herkes elinden geleni yapacaktır. Bu takım, bizim takımımız, mağlup da olacağız, kazanacağız da. Beni eleştirin ama sonuçta da tabloya bakarsınız" dedi.

Tecrübeli teknik adam, "İyi bir kadromuz var, kadroma güveniyorum. Altınordu mağlubiyetini de telafi edeceğiz. Önümüzdeki süreç inişli çıkışlı olabilir. Benim istediğim herkes takımının arkasında dursun. 9 maçtan sonra bir mağlubiyet olabilir. Bundan sonrada olacaktır. Önemli olan bizim sonuçta hedefimize ulaşmamızdır" ifadelerini kullandı.

MT-TK-S)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim