• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Yeni Mahalle Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

Yeni Mahalle Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor
Canik Belediyesi, Yeni Mahalle Dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

Canik Belediyesi, Yeni Mahalle Dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan 2 bin 688 konutluk Kuzey Yıldızı'nın ardından Yeni Mahalle'yi de dönüştürmeyi ve modern bir yaşam alanına kavuşturmayı planlayan Canik Belediyesi ile TOKİ işbirliğiyle yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırma çalışmaları yürütülen Yeni Mahalle'de 80,5 dönüm alanda modern bir yaşam alanı inşa edilecek. Binaların yıkımının tamamlanmasının ardından proje uygulamaya geçecek.

TOKİ'YE TESLİM EDİLECEK

TOKİ Başkanlığı ile Canik Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Başkan Yardımcısı Seit İleri, "Yeni Mahalle hurdacılar alanında yaklaşık 80 dönüm alanda görüşmeler sonucu mutabakat sağlanan vatandaşlarla anlaşma yapıldı, mutabakat sağlanamayanlarla ise kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Kalan yüzde 5'lik kısmı ise iki ay içinde tamamlamayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda hak sahipleri ile anlaşma ve kamulaştırma çalışmaları belediyemiz tarafından yürütülmektedir. Ayrıca anlaşma ve kamulaştırması tamamlanan binaların yıkımı ve enkazların belediyemizce temizlenmesinden sonra, söz konusu alan bina yapılır halde TOKİ Başkanlığı'na teslim edilecektir" dedi.

"DAHA YAŞANILABİLİR BİR ŞEHİR"

Alanın TOKİ'ye tesliminin ardından binaların yapımına en kısa sürede başlanacağını ifade eden Başkan Yardımcısı İleri, "İlçemiz, Samsun merkezinde daha önce kaçak, sağlıksız ve depreme dayanıksız yapılaşmanın yoğun olduğu bölge konumundaydı. Kentsel dönüşüm ile bu binaları yıkarak, depreme dayanıklı, içerisinde çocuk parkı, oyun alanı, otopark, spor alanı, eğitim tesisi gibi yeterli sosyal donatı alanlarının yer aldığı düzenli, güvenli, sağlıklı, insanca yaşanabilir mekanlara dönüştürüyoruz. Daha yaşanılabilir bir şehrin oluşturulması belediyemizin ana hedefleri içerisindedir" diye konuştu.

"CAZİBE MERKEZİ CANİK"

Daha önce dönüşümü tamamlanan alanlardaki sosyolojik olayların ve suç oranlarının yok denecek kadar azaldığını gözlemlediklerini dile getiren İleri, "Kentsel dönüşüm ile farklı bölgelerden gelen insanlarımızın aynı yaşam ortamında bir araya gelerek kaynaştıkları görülmüştür. Bu alanlarda ekonomik canlılık ve refah düzeyi arttı, sağlıklı yaşam alanları oluştu, sosyal çöküntü alanları ortadan kalktı. Her kesimden insanlarımızın tercih edebileceği cazibe merkezleri meydana gelmiştir. Yeni Mahallede de, söz konusu alan içerisinde bir merkez çarşısıyla birlikte üstte konutların yer alabileceği kentsel tasarım projesi hazırlanmakta olup, alan boşaldığında hızlı şekilde uygulanmasına TOKİ Başkanlığı'nca başlanacaktır" şeklinde konuştu.

Yeni Mahalle Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

Yeni Mahalle Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

Yeni Mahalle Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

Yeni Mahalle Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim