• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Yeni Kuruluşlar Kuluçka Merkezleriyle Koruma Altında

Yeni Kuruluşlar Kuluçka Merkezleriyle Koruma Altında
Yeni kurulan firmaların hayatta kalabilmeleri için ve yardım sağlamak amaçlı kurulan "Kuluçka Merkezleri" her geçen gün önemini arttırırken, Hasan Kalyoncu...

Yeni kurulan firmaların hayatta kalabilmeleri için ve yardım sağlamak amaçlı kurulan "Kuluçka Merkezleri" her geçen gün önemini arttırırken, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kuluçka Merkezinde kurulan firmalar da başarı grafiklerini yükselterek gelişimini sürdürüyor.

Genel anlamda yeni kurulan firmalar için ilk iki yıllık sürecin risklerle dolu olduğu açıklanırken, istatistikler, normal şartlar altında yeni kuruluşların neredeyse üçte ikisinin, iş dünyasından çekildiğini gösteriyor. Kuluçka merkezleri, yeni kuruluşların "doğanın sert koşullarından" korumak için onlara ofisler ve ticari hizmetler sunarak, gelişimlerine yardımcı oluyor.

BAŞARI HİKAYESİ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kuluçka Merkezinde 2014 yılında tohumu atılan ve tamamen üniversite öğrencilerinin yönettiği bir organizasyon olan "Bitter NOA Öğrenci Kariyer Merkezi" bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde rüşdünü ispat ederek, hedeflerine ulaşma doğrultusunda hızla ilerlediği firma kurucuları tarafından açıklandı. HKÜ İnşaat Mühendisliği Araştırma Görevlisi Mehmet Sakin'in, Umut Türkhan, Ozan Yeşilyer ve Alper Seçkin'in beraber hayata geçirdiği Bitter NOA, üniversite öğrencileri ile sanayi arasında eğitim ve tecrübe aktarımını temel alan, bir köprü olmayı hedeflediğini belirtti. Bitter NOA Öğrenci Kariyer Merkezinin, geçen bir yıl boyunca takım ruhuna ve gençlerin enerjisine inanarak, ekibini tamamen Gaziantep'de bulunan üniversitelerde eğitimini devam ettiren öğrencilerinden oluşturulduğu açıklandı. Şirketleşmede profesyonelliğe önem veren genç girişimciler, bu kapsamda yaklaşık iki sene boyunca şirketin iş planı ve bu doğrultuda, temel değerlerini oluşturarak, yapıyı sağlam temeller üzerine inşa ettiklerini belirtirken, iş planı oluştuktan sonra HKÜ'de kendilerine özel olarak tahsis edilen Kuluçka Merkezinde çalışmalarını hızlandırdığını söyledi. Bitter NOA bünyesinde, çok sayıda girişimci öğrenci diye tabir edilen genç beyinlerin bulunduğunu belirten şirket yöneticileri, yeni dönemde tamamen öğrencilerin kişisel gelişimine odaklanarak part-time işlerle gençliğin enerjisini, sanayinin tecrübeleriyle birleştirmeyi; proaktif bir örnek olarak yaşayan herkesin hayatına güzel bir dokunuş yapmayı istediklerini belirtti. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde, yer alan anlamlı ve başarılı bir girişimin kısa sürede meyvelerini toplamasını mutlulukla takip ettiğini belirten HKÜ yöneticileri, bu projenin diğer tüm girişimci öğrencilere de örnek teşkil etmesini istediklerini söyledi.

Yeni Kuruluşlar Kuluçka Merkezleriyle Koruma Altında

Yeni Kuruluşlar Kuluçka Merkezleriyle Koruma Altında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim