• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Yeni körüklü otobüsler Mersinlilerin hizmetinde

Yeni körüklü otobüsler Mersinlilerin hizmetinde
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin ulaşım sorununu çözmek için 11 adet engelsiz körüklü otobüs hizmete sunuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin ulaşım sorununu çözmek için 11 adet engelsiz körüklü otobüs hizmete sunuldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin işsizlikten sonraki ikici büyük sorununun ulaşım olduğunu bu nedenle göreve vatandaşa daha konforlu hizmet vermek için aralıksız çalışarak ulaşıma çok ciddi bir bütçe ayırdıklarını söyledi.

Göreve geldiklerinde yaklaşık 80 otobüsün bulunduğunu hatırlatan Kocamaz, "Bunların ancak 55 tanesi hizmet verebiliyor, diğerleri çeşitli arızalardan dolayı hizmet veremiyordu. Hizmetin kalitesinin artması için rekabet ortamının oluşması gerekir. Siz elinizdeki 80 otobüsü bile rantabl değerlendirmezseniz, piyasayı halkın her gün şikayet ettiği toplu taşıma araçlarına mahkum edersiniz." diye konuştu.

Vatandaşlardan gelen dolmuş ve dolmuşçu terörünün bitirilmesine yönelik şikayetleri değerlendiklerini ve bu anlamda gerekli olan görüşmeleri ve çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Kocamaz, "Defalarca toplu taşıma araçlarının oda başkanları ile görüşmeler yaptık. Yine zabıta ve ulaşım birimimiz bunlar ile ilgili çeşitli yönetmelikler oluşturdu. Özellikle vatandaşımızın can güvenliğini sağlayacak şekilde panik butonuna yönelik çalışmalar yapıldı, araç takip sistemi ile ilgili büyük aşamalar kaydedildi." dedi.

'YANLIŞA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Mersinlilere kentin yanlışlarını düzeltmek için gece gündüz çalışacaklarına dair söz verdiklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, şunları kaydetti: "Halka daha iyi hizmet verebilmek için yeni düzenlemeler yapmamız, kavşakları düzenlememiz, yeni otobüsler almamız, dolmuşları disipline etmemiz, durakları düzenlememiz bazı kesimleri rahatsız ediyor. Ama biz görevde olduğumuz ve vatandaşımız bize destek verdiği müddetçe bu kentteki yanlışları düzeltmeye ve Mersin'e hizmet etmeye devam edeceğiz."

Yapılan anket sonuçlarına göre 2014 Ağustos ayında vatandaşların toplu taşıma sisteminden memnuniyet oranının yüzde 33 olduğunu belirten Başkan Kocamaz, son yapılan anketlerde ise bu oranın yüzde 19 artarak yüzde 52'ye ulaştığının altını çizdi. Öte yandan Başkan Kocamaz, vatandaşların yapılan ankette, araç sayısının ve sefer sıklığının arttırılması durumunda belediye otobüslerini tercih edeceklerini beyan ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ve karşılıklı plaket sunumunun ardından Başkan Kocamaz tarafından 5 otobüs ve minibüs şoförüne temsili toplu taşıma tanıtım ve kullanım kartı verildi. Daha sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve TEMSA Satış Direktörü Murat Anıl arasında 11 otobüsün temsili anahtar teslimi yapıldı.

Teslim edilen 11 otobüsle birlikte toplu taşımada 111 yeni otobüs, Mersinlilerin hizmetine sunuldu.

Yeni körüklü otobüsler Mersinlilerin hizmetinde

Yeni körüklü otobüsler Mersinlilerin hizmetinde

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim