• BIST 9524.59
  • Altın 2490.695
  • Dolar 32.5745
  • Euro 34.6794
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Yeni Hastanenin Yapımında Sona Yaklaşıldı

Yeni Hastanenin Yapımında Sona Yaklaşıldı
Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Mustafa Dönmez ve Mali Hizmetler Başkanı H. Muhsin Kaynar, inşası devam eden Saray Devlet...

Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Mustafa Dönmez ve Mali Hizmetler Başkanı H. Muhsin Kaynar, inşası devam eden Saray Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Saray Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Levent Alper, Saray Devlet Hastanesi İdari ve Mali işler Müdürü İsmail Çamyeşil, AK Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman, Belediye Meclis Üyesi Ertan İnanç, AK Parti İlçe Teşkilatı'ndan Sezgin Toztekin katıldı.

Yapımının yüzde 92'si tamamlanan yeni hastanenin Mayıs ayında açılması planlanıyor. Yapımına 16 milyon 632 bin lira ödenek ayrılan hastane 72 yatak kapasiteli olacak. Modern sağlık hizmetlerine sahip bir şekilde planlanan hastanenin odalarında lavabo ve duş yer alıyor. 60 dönümlük büyük bir arazi içinde yapılan hastanede helikopter pistinin yanı sıra 150 araç kapasiteli otopark da bulunuyor.

İncelemeler sırasında bilgi veren AK Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman, daha kapsamlı yatırım ve hizmetler için ilçenin 50 bin nüfusu bulması gerektiğini vurgulayarak. "Bu yüzden ikametgâhları burada olmayıp güzel ilçemiz Saray'da yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum daha iyi hizmet için ikametgâhlarınızı lütfen Saray'a alın" dedi.

Özkan Yaman, ilçeye hizmet için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğinin belirterek, "Mevcut hastanemiz D sınıfı bir hastane, 50 bin nüfus barajını geçmeyi başarabilirsek hastanemiz C sınıfı kategorini yükselecek, yani hastane daha çok birime kavuşarak vatandaşlarımıza çeşitli alanlarda hizmet verebilecek bir yapıya kavuşmuş olacak. Saray'ı daha üst bir noktaya taşıma amacındayız. Bizim amacımız Saray'a hizmet etmek ilçemizi daha üst bir noktaya taşımak bunun için teşkilatımızca sıkı bir şekilde çalışıyoruz" diye konuştu.

Açıklamalarında hastanenin yapım sürecinde Tekirdağ milletvekilleriyle koordinasyon halinde olduklarının altını çizen Özkan Yaman, "27 Ocak tarihinde Tıbbi Hizmetler Başkanı Mustafa Dönmez, Saray Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Levent Alper ve Saray Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü İsmail Çamyeşil Ankara'ya giderek, bakanlık yetkilileriyle görüştü. Ayrıca biz de milletvekillerimizle beraber girişimlerde bulunarak, Saray'ın hak ettiği hizmete kavuşması için bürokrasiyi ve siyaseti bir araya getirmek suretiyle süreci hızlandırmaya çabalıyoruz. Saray halkı adına hastane yapımında emeği olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı Özkan Yaman, yeni hastanenin yapımı için ön ayak olan kişinin dönemin Saray Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Dönmez olduğunu, görev değişikliğinden sonrada Saray'a olan hassasiyetinin devam ettiğini vurguladı.

Yeni hastanenin planını tip plan içerisinde olmadığını söyleyen Özkan Yaman, " Yeni hastanemiz mimari açıdan ülkemizde tek olma özelliğini taşımakla beraber Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden motifler barındırıyor. Mevcut hastanemizde bakanlıkça yapılan incelemeler sonucu binanın depreme uygunluk kriterlerini tamamıyla karşılamadığı görülmüş bu yüzden tüm niteliklere sahip donanımlı ve modern bir hastane binası zorunluluğu ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Yeni Hastanenin Yapımında Sona Yaklaşıldı

Yeni Hastanenin Yapımında Sona Yaklaşıldı

Yeni Hastanenin Yapımında Sona Yaklaşıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim