• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Yeni Ford Trucks ile “Her Yükte Birlikte”

Yeni Ford Trucks ile “Her Yükte Birlikte”
Ford Trucks, güç, verimlilik ve teknoloji özellikleri ile öne çıkan ve yeni E3, E5 ve E6 Ecotorq motorlar ile donatılan yeni Ford Trucks serisi 2016 model kamyon ve çekicilerini Antalya’da tanıttı.

Ford Trucks, yeni nesil Ecotorq motorun ardından 2016 model kamyon ve çekicilerini tanıttı. Güç, verimlilik ve teknoloji özellikleri ile öne çıkan ve yeni E3, E5 ve E6 Ecotorq motorlar ile donatılan yeni Ford Trucks serisi, yeni marka sloganı “Her Yükte Birlikte” ile Türkiye ve Uluslar arası pazarlarda yollara çıkıyor.

Ford Trucks, 2016 model yeni çekici, inşaat ve yol kamyonu serilerini Antalya’da tanıttı. Güç, teknoloji ve verimliliğe odaklanarak geliştirilen yeni ağır ticarî araçlar; E6 uyumlu Ecotorq motoru, kabin içi Wi-Fi Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Aktif Acil Durum Frenleme Sistemi gibi donanımlarıyla dikkat çekiyor.  

Haydar Yenigün: Ford Trucks ile 'Her Yükte Birlikte'

Toplantıda konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilen kamyon ve çekicilerin, şirketin gurur kaynağı olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: "Bu ürünlerimiz, aynı zamanda önümüzdeki yıllarda Ford Otosan’ın büyüme stratejisinin önemli bir parçası. Ford Trucks olarak, ağır ticari araç pazarında sürdürülebilir bir bakış açısıyla, Global oyuncu olma yolunda hızla ilerliyoruz. En üst seviyede, rekabetçi ürün ve hizmetler sunmanın yanısıra satış ve servis ağına yönelik altyapı çalışmalarımız ile çok yönlü ve zorlu bir çalışma içerisindeyiz. Ford Trucks marka değerinin güçlenmesi, Türkiye’de ve dünyada arzu ettiğimiz seviyelere ulaşmamızda önemli bir kriter. Bu sebeple marka vaadimizi mercek altına aldık ve Global Ford marka değerine, Ford Otosan’ın mükemmel seviyeye ulaşmış yerli üretim ve Ar-Ge kabiliyetlerini de önemli bir değer olarak ekledik. Ford Otosan olarak, Türkiye’nin öncü sanayi ve Ar-Ge şirketi olarak, tüm pazarlarda müşterilerimizin bizden beklediği sorumluluğu üstlendiğimizi anlatabileceğimiz yeni marka vaadimizi oluşturduk. Ford Trucks olarak artık 'Her Yükte Birlikte' diyoruz."

Ford Trucks'ın dönüm noktalarını da anlatan Yenigün, şunları söyledi: "Ağır ticari işimiz için önemli bir dönüm noktası olan Global Kamyon Anlaşması’nı 2010 yılında imzalayarak, Brezilya ile birlikte, ağır ticari araçların iki global üretim merkezinden biri ve global olarak ağır ticari araçlar ve ilgili dizel motorlar için mühendislik merkezi konumuna geldik. Bu anlaşmayla aynı zamanda, 60 ülkede Ford Trucks marka araçların distribütörlük ve bayilik atama hakkını da elde etmiş olduk. Mühendislik kabiliyetlerimiz, Ford Otosan’ın ve Ford Trucks’ın global büyüme stratejisinde kritik bir öneme sahip. Çeşitli pazarların ihtiyaçlarına özel ürün çözümleri sunmaktan global lisans anlaşmalarına varan geniş bir çerçevede çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Yenigün, konuşmasında Ford Trucks'un gelecek projeksiyonlarına da yer verdi: "Rusya, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Afrika’da, toplam 25 ülkede bayi yapılanmalarımıza devam ediyoruz. 2020 yılına kadar 50 ülkede faaliyette bulunmayı hedefliyoruz. 2016 içerisinde Doğu Avrupa bayi yapılanmamızı devreye alıyoruz. E6 motor ile destekleyeceğimiz Avrupa yolculuğumuzdan da güç alarak, uzun vadede, ürettiğimiz her 3 araçtan birini uluslararası pazarlarda satmayı hedefliyoruz. Fabrika ve tesis yatırımlarımızla da geleceğe hazırlanmaya devam ediyoruz."

Ahmet Kınay: Yeni Ford Trucks serisi güçlü, teknolojik ve verimli

“Yeni nesil Ecotorq motor ile donatılan yeni Ford Trucks Serisi 480 PS’e kadar çıkabilen gücü ve 2500 Nm’ye ulaşabilen tork değeri ile yüksek sürüş performansı sunarken, yüksek verimliliği ile de öne çıkıyor. Yakıt ekonomisinde bir önceki modele göre %8,5 iyileşme sağlayan yeni Ford Trucks modellerimiz sunduğu Şerit Takip, Aktif Acil Durum Frenleme, Geliştirilmiş Ek Fren Sistemleri gibi yeni teknolojiler ile de fark yaratmaya hazırlanıyor. “

Ford Trucks'ta güç, teknoloji ve verimliliğin kalbi Yeni E6 Ecotorq Motor:

Yakıt ekonomisinde %8,5 iyileşme, 480 PS’e varan Güç ile yüksek performans Fikri ve Sınai hakları yüzde 100 Ford Otosan’a ait olan, Türkiye’de geliştirilen ve üretilen ilk ve tek ağır ticari araç motoru Ecotorq, çevreci ve ekonomik motor teknolojisi ile daha az yakıt tüketerek daha çok verim sağlıyor. Yeni Ford Trucks serisi Türkiye ve uluslararası pazarlar için 330-480 PS arası güç seçeneklerini E3, E5 ve E6 emisyon seviyelerinde sunuyor. Bir önceki versiyonlara göre %8.5 oranında yakıt tasarrufu sağlayan Ecotorq motor ile yeni Ford Trucks serisi, bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan testlerle sektördeki en rekabetçi yakıt tüketim değerlerine ulaşırken, tork ve güçteki artış ile de tüm koşullarda yüksek performans sunuyor.

Ford Trucks yeni modellerinde gücün yanı sıra frenleme konusunda da iyileştirmelere gitti. Bir önceki nesle göre 7 kat daha güçlü frenleme sistemine sahip Yeni Ford Trucks serisi; 400 KW’lık motor frenine ek olarak 600 KW’lık Intarder opsiyonu sunuyor. Toplamda ulaşılan 1000 KW’lık frenleme değeri, yeni Ford Trucks Serilerinde, yolda gidiş kadar duruşa da ne kadar yüksek önem verildiğini açıkça ortaya koyuyor. Tüm bu yenilikleriyle yeni nesil Ford Trucks modelleri üst düzey güvenlik sunuyor.

Tüm bu motor yeniliklerinin yanında, aerodinamik yapısı ile Ford Kinetik Dizayn felsefesine uygun olarak tasarlanan yeni Ford Trucks serisi, %22 iyileştirilmiş dönüş açısı ve yeni nakliye serisine özel Arka Havalı Süspansiyon sayesinde taşınabilen +1 tonluk yük özelliği ile dikkat çekiyor.

ford1-003-001.jpg

ford2-002-001.jpg

ford3-002-001.jpg

ford4-003-001.jpg

ford5-002-001.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim